ΑΛΜΥΡΟΣ

Βραδιά ποίησης στη Ν. Αγχίαλο

βραδιά-ποίησης-στη-ν-αγχίαλο-493950

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια βραδιά αφιερωμένη στον Γάλλο ποιητή Pierre Goldin. Οργανώθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νέας Αγχιάλου (ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.).

Ο Pierre Goldin ήταν καθηγητής γαλλικής φιλολογίας, σε Λύκειο στη Γαλλία, έρχεται στην Ελλάδα συνεχώς τα τελευταία 28 χρόνια και μάλιστα σαν συνταξιούχος πλέον περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο σπίτι του στη Ν. Αγχίαλο. Έχει εκδώσει στη Γαλλία 7 ποιητικές συλλογές, οι 2 εκ των οποίων είναι αφιερωμένες στη Μαγνησία. Αγαπά τον τόπο αυτό και αυτό φαίνεται και από το περιεχόμενο των ποιημάτων του. Δικαιολογημένα ο Κώστας Μοράρος τον ονόμασε Υμνητή της Μαγνησίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν ποιήματα από την 5η συλλογή του, από τον ίδιο τον ποιητή στα Γαλλικά και από τους Θάλεια Δήμου, Ελένη Καραμπετιάν, Ειρήνη Σκουλή και Δημήτρη Καρατζόγλου (μέλη θεατρικής ομάδας) στα ελληνικά.

Κοινωνικά προγράμματα ΔΗΚΕΝΑ

Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της ημέρας των ηλικιωμένων το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Νέας Αγχιάλου.

Ο χώρος αναψυχής των μελών του Κ.Η.Φ.Η. πλημμύρισε όχι μόνο από τα μέλη αλλά και όσους ηλικιωμένους συμπολίτες ήθελαν να παραβρεθούν στη γιορτή. Ο κόσμος απόλαυσε το μικρό αλλά γευστικότατο μπουφέ που είχε ετοιμάσει το προσωπικό του Κέντρου και διασκέδασε μέχρι το μεσημέρι με τα τραγούδια των κ.κ. Ιωάννη Ψαθά και Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλίας Καραπατάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Χολέβας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Ερρινάκης και Νίκος Στάνιος.

Παράλληλα το άλλο κοινωνικό πρόγραμμα που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α, το «Βοήθεια στο Σπίτι» με την ευκαιρία της ημέρας των ηλικιωμένων διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στο μοναστήρι της Παναγιάς Ξενιάς.

Τα μέλη του προγράμματος συνοδευόμενα και από αρκετούς οικείους και φίλους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν με ευλάβεια και να θαυμάσουν Ιερά κειμήλια, χειρόγραφα, χειρόγραφα βιβλία και άλλα έντυπα με θρησκευτική και ιστορική αξία.

Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Βέργας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος.

Τέλος το Κ.Η.Φ.Η. επίσης διοργάνωσε τριήμερη εκδρομή για τα μέλη του αλλά και άλλους ηλικιωμένους του Δήμου από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου με προορισμό την Πρέβεζα και την Πάργα. Οι συμμετέχοντες γύρισαν ενθουσιασμένοι τόσο από την ομορφιά και τη γραφικότητα των τόπων που επισκέφθηκαν όσο και από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όπου διέμειναν. Την εκδρομή συνόδευσαν μέλη του προσωπικού του Κ.Η.Φ.Η.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου