ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαζικές θανατώσεις ζώων ανά τακτά διαστήματα σε Αλμυρό, Πτελεό, Σούρπη

μαζικές-θανατώσεις-ζώων-ανά-τακτά-δια-491068

Εκατοντάδες είναι οι θανατώσεις αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα χωρίς κανένας να μπορεί να σταματήσει τη δράση των ασυνείδητων.

Οι κτηνίατροι ανά δύο – τρεις μέρες ενημερώνονται για μαζικές θανατώσεις, οι οποίες φαίνεται να υπακούουν σε οργανωμένο σχέδιο εξολόθρευσης. Ειδικά την άνοιξη η συχνότητα αυξάνεται, καθώς όπως είπε ο κ. Νικόλαος Γερογιάκομος όταν ένα θηλυκό έχει οίστρο συγκεντρώνει γύρω του πολλά αρσενικά και …ενοχλούν.

«Κατά διαστήματα, ανά δύο τρεις μέρες ασυνείδητοι σκοτώνουν ακόμη και 15 ζώα μαζί» είπε ο ίδιος. Προς επίρρωση επικαλέστηκε περιστατικό πριν από δύο περίπου εβδομάδες οπότε στόχο βάρβαρου αποτέλεσε δεσποζόμενο ζώο που όταν βγήκε τη βόλτα του, του έριξαν φόλα σε κρέας.

Ο κτηνίατρος κ. Μιχάλης Τακόπουλος από την πλευρά του αριθμεί τουλάχιστον 10-20 περιστατικά ομαδικών θανατώσεων από την αρχή του χρόνου. «Οι φόλες είναι αμέτρητες» είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει ενταθεί στον καλλικρατικό δήμο, καθώς κανένα από τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο δεν εκτελέστηκε με τη σοβαρότητα που απαιτείται για την περιοχή.

Οχι μόνο στον Αλμυρό, αλλά και τον Πτελεό και τη Σούρπη υπάρχει έντονο πρόβλημα. «Ο Αλμυρός είναι στο έλεος του Θεού. Ποτέ δεν γινόταν κάτι με τα αδέσποτα, ενώ υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κονδύλια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εγκαταλείπουν τα ζώα τους

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Μιχάλης Μακρής είπε ότι «στο δήμο δεν υπάρχει δημοτικό κυνοκομείο, ενώ με την κρίση και την ανατροπή των οικονομικών για πολλές οικογένειες, αρκετοί ιδιοκτήτες αδέσποτων δεν μπορούν πλέον να συντηρούν τα ζώα τους και τα εγκαταλείπουν. Ετσι βλέπεις αδέσποτα να κυκλοφορούν ελεύθερα και να έχουν περιλαίμιο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω η δημοτική αρχή Αλμυρού συνεργάζεται με ιδιωτικό κυνοκομείο της περιοχής. «Ενισχύουμε τη δράση του με νερό, τρόφιμα, κτηνιατρικά φάρμακα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόγραμμα και εκτελείται και εμβολιασμός ζώων και στειρώσεις.

Να επισημανθεί ότι το κυνοκομείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περί τα 350-400 ζώα και σύμφωνα με πληροφορίες η ιδιώτης πραγματοποιεί αφιλοκερδώς σπουδαίο έργο, σώζοντας την κατάσταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου