ΑΛΜΥΡΟΣ

Η θέση της Κοινότητας Σούρπης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

η-θέση-της-κοινότητας-σούρπης-για-το-επ-491052

Οπως αποτυπώθηκε από τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου τη Δευτέρα

Τέσσερις ενότητες με εποικοδομητικές προτάσεις για την αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων, αλλά και τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την εξέλιξη του τουρισμού συνέταξε το Τοπικό Συμβούλιο Σούρπης.

Η συνεδρίασή του τη Δευτέρα κατέγραψε τις προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του δήμου Αλμυρού που αποσκοπεί στην τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.

Ειδικότερα για τα δημοτικά κτίρια προτείνεται η αξιοποίηση του δημοτικού κτιρίου Αμβράζης, του παλιού κινηματογράφου Αχίλλειο, του κτίριο της Αστυνομίας και της παλαιάς αποθήκης. Τα κτίρια μπορούν κατά το Τοπικό Συμβούλιο να αξιοποιηθούν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, την ανάπτυξη καλλιτεχνικών μαθημάτων, την ενίσχυση πολιτιστικών υποδομών με την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

Οσον αφορά στα απορρίμματα προτείνεται σωστή η διαχείρισή τους και η ανακύκλωση άχρηστων υλικών, μπαζών, πλαστικών αντικειμένων, μέταλλα. Το Τοπικό Συμβούλιο εκτιμά ότι προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να εκμισθωθεί χώρος για τη συγκέντρωση και την αποκομιδή τους.

Το Τοπικό Συμβούλιο συζήτησε και για πολιτιστικά θέματα κι αποφάσισε ότι προτεραιότητα του επιχειρησιακού σχεδίου θα πρέπει να είναι η ανάδειξη μνημείου και αρχαιολογικών χώρων, η προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, η αναστήλωση της Βυζαντινής εκκλησίας Αγίας Τριάδος στις Νηές και η αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου της με διαμόρφωση χώρων αναψυχής. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η συντήρηση και ανακαίνιση των Τούρκικων στρατώνων Κιζλάς, Καζάν.

Για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής το Τοπικό Συμβούλιο κατέληξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρυμοτομικός σχεδιασμός και ένταξη στο σχέδιο όλων των τμημάτων του οικισμού Νηών. Η συνεδρίαση επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τη διάνοιξη κάθετων δρόμων που θα εξασφαλίζουν προσβασιμότητα στην παραλία. Μεταξύ των άλλων τόνισε ότι απαιτείται ο εξωραϊσμός της παραλίας από τη θέση Πανταζή ως το Μετόχι. Στα έργα της ενότητας συμπεριλήφθηκαν η κατασκευή ξύλινης γέφυρας στο Λευβάδι, η κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης (υπάρχει παλαιά μελέτη), παρεμβάσεις βελτίωσης σε αθλητικούς χώρους όπως στο γήπεδο Σούρπης. Το Τοπικό Συμβούλιο έκανε αναφορά και στην προστασία του δάσους από την παράνομη βοσκή και αλλά και από καταστροφές, όπως η πυρκαγιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου