ΑΛΜΥΡΟΣ

Σειρά προτάσεων για την ανάδειξη του δάσους Κουρί κατέγραψε η διαβούλευση

σειρά-προτάσεων-για-την-ανάδειξη-του-δ-483186

Στο δήμο Αλμυρού με στόχο την αειφορική διαχείριση και ανάδειξή του

Θετική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη για ανοιχτή Διαβούλευση με θέμα «την Αειφορική Διαχείριση – Ανάδειξη & Προστασία του δημοτικού δάσους «Κουρί», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του δήμου Αλμυρού, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού και εξέφρασαν τις απόψεις αλλά και προτάσεις τους για το μοναδικό αυτό μέρος που βρίσκεται στην επαρχία Αλμυρού.

Η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου, Ευφροσύνη Γιαννούλη, παρουσίασε την εκπόνηση της μελέτης για το δάσος Κουρί η οποία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ η διαβούλευση κατέγραψε σειρά προτάσεων – παρεμβάσεων.

«Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση όλων για την καλύτερη αξιοποίηση αυτού του μοναδικού δάσους. Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με τους Συλλόγους, τα Σχολεία αλλά και τον κάθε πολίτη χωριστά θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μέρος το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους επισκέπτες, με ήπιες παρεμβάσεις και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μέσα από τη διαβούλευση δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας εθελοντών η οποία θα αναλάβει το συντονισμό σε αρχικό στάδιο. Ο εθελοντισμός εξάλλου διακρίνει τους πολίτες του Δήμου» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου