ΑΛΜΥΡΟΣ

Απίστευτη ταλαιπωρία κτηνοτρόφων λόγω έλλειψης κτηνιάτρων

απίστευτη-ταλαιπωρία-κτηνοτρόφων-λό-459220

Υποχρεώνονται σε μετακινήσεις στον Βόλο έως και τρεις φορές την εβδομάδα

Στο απροχώρητο έχει φθάσει πλέον η κατάσταση στα ορεινά χωριά του Αλμυρού με την υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε κτηνίατρους. Οι κτηνοτρόφοι από Ανάβρα, Βρύναινα, Κοκκωτούς, Κωφούς, Φυλάκη, Νεράιδα και Ανθότοπο πρέπει να επισκέπτονται έως και τρεις φορές την εβδομάδα τον Βόλο για οποιαδήποτε κίνηση ή μεταβολή απαιτείται για το ζωικό τους κεφάλαιο.

Το παράρτημα της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής στον Αλμυρό δεν λειτουργεί πλέον και οι κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας επισκέπτονται τον Αλμυρό όποτε είναι να γίνουν σφαγές στα δημοτικά σφαγεία ή απαιτείται εμβολιασμός.

Οι ανάγκες όμως, των κτηνοτρόφων είναι πολύ περισσότερες. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας, Κωνσταντίνος Κελάφας, λέει για παράδειγμα ότι οι κτηνοτρόφοι της Κοινότητάς του μετακινούνται για σφαγές και σε άλλες περιοχές εκτός του δήμου Αλμυρού, όπως στη Λαμία και μάλιστα πολύ περισσότερες φορές απ’ ότι στα δημοτικά σφαγεία και χρειάζονται άδειες διακίνησης.

Για οτιδήποτε χρειαστεί να κάνουν, για είσοδο ή έξοδο των ζωντανών τους ΄η αλλαγές στο Μητρώο χρειάζονται και τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά.

Κι όμως, κάποτε στο παράρτημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στον Αλμυρό υπήρχαν κτηνίατροι και μάλιστα όχι και στο τόσο μακρύ παρελθόν. Ο κτηνοτροφικός κόσμος δεν απαιτούταν παρά να μετακινηθεί από τα ορεινά χωριά στον Αλμυρό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Όμως, όταν συνταξιοδοτήθηκαν οι τελευταίοι κτηνίατροι πριν από περίπου 4-5 χρόνια, δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ με άλλους και για να διεκπεραιώνονται οι στοιχειώδεις ανάγκες μετακινείται προσωπικό από τον Βόλο.

«Εχουμε σοβαρό πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι γνωστό σε όλους. Μας λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις», σημειώνει ο κ. Κελάφας.

Επισημαίνεται ότι στον δήμο Αλμυρού υπάρχουν δύο δημοτικά σφαγεία, το ένα στον Αλμυρό και το δεύτερο στην Ανάβρα.

Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών είναι κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου