ΑΛΜΥΡΟΣ

Σύντομα οι δημοπρατήσεις για τα δίκτυα ύδρευσης σε Αλμυρό και Ανάβρα

σύντομα-οι-δημοπρατήσεις-για-τα-δίκτυ-459210

Προτάσεις για νέες παρεμβάσεις σε Πτελεό, Σούρπη και Αμαλιάπολη

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το έργο ύδρευσης του Αλμυρού για την αντικατάσταση του παλιού εσωτερικού δικτύου που είναι κατασκευασμένο από αμίαντο με πολυαιθυλένιο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η μελέτη του έχει εγκριθεί και μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από το παλιό πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Επίσης, σύντομα εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί και το έργο κατασκευής νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ανάβρα.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ουσίας που αποτελούν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Αλμυρού και τη ΔΕΥΑΑ, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Αναστάσιος Δεληζήσης.

Ο διαγωνισμός για τα δύο έργα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς τα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών έχουν δώσει σύμφωνη γνώμη.

Μετά την παρέμβαση αυτή η δημοτική ενότητα Αλμυρού θα έχει ένα σύγχρονο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, το οποίο θα είναι φιλικό στο περιβάλλον και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά φθορές και βλάβες.

Στο μεταξύ, ο αγωγός ύδρευσης στον Αλμυρό που καταστράφηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού αντικαταστάθηκε ήδη και η πόλη υδρεύεται από πόσιμο νερό εδώ και δύο μήνες. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 419.000 ευρώ. Ο αγωγός που τοποθετήθηκε είναι μήκους 3 χιλιομέτρων, κατασκευασμένος από πολυαιθυλένιο και διέρχεται τον Αλμυρό από καινούργια όδευση προσβάσιμη.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ Αλμυρού συνεχίζουν να δουλεύουν με τις αποκαταστάσεις των ζημιών στα δίκτυα μετά το μεσογειακό κυκλώνα, οι οποίες ήταν πάρα πολλές σχεδόν σε όλους τους οικισμούς του δήμου Αλμυρού. Πλέον όμως, έχουν μείνει μικρές επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαταστάσεις στην ύδρευση του Νεοχωρακίου και του Αρχιλοχωρίου, πραγματοποιήθηκαν. Ηταν από τα πρώτα έργα. Ο αγωγός μεταφοράς νερού στον πρώτο οικισμό είχε καταστραφεί και αντικαταστάθηκε με καινούργιο, ενώ στον δεύτερο, το τμήμα του που είχε μπαζωθεί και καθαρίστηκε.

Αυτή τη στιγμή γίνεται αποκατάσταση ενός τμήματος έκτασης 1.500 μέτρων στον αγωγό μεταφοράς νερού στο δίκτυο ύδρευσης στους Κωφούς που είχαν πληγεί επίσης από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Επίσης, έχε γίνει πρόταση για αλλαγή των εσωτερικών δικτύων Αμαλιάπολης, Σούρπης και Πτελεού, που αποτελούν επίσης προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Αλμυρού, λόγω της παλαιότητάς τους, καθώς είναι 40 και 50 ετών.

Συνεχίζεται το έργο αποχέτευσης στην Αγία Τριάδα

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο στην Αγία Τριάδα Σούρπης για τη σύνδεσή του με τον Βιολογικό Καθαρισμό Αλμυρού.

Εχει ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο, έχει τοποθετηθεί ο αγωγός μεταφοράς και μένει να ολοκληρωθούν τα αντλιοστάσια για τη μεταφορά των λυμάτων στον Βιολογικό.

Δυστυχώς, οι μελέτες για τα αποχετευτικά δίκτυα του Πλατάνου και του Κροκίου δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς ενώ γίνονται προτάσεις δεν εγκρίνονται λόγω του πληθυσμού τους που είναι κάτω των 2.000 κατοίκων.

Αδιάκοπες είναι και οι ενέργειες για τη δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου της Αμαλιάπολης, που έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια και βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Ο εργολάβος έχει προσφύγει κατά του δήμου στο ΣτΕ. Αρχικώς ζητούσε διόρθωση της μελέτης και στη συνέχεια έλεγε ότι δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί οι δρόμοι είναι στενοί. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει απαντήσει με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και βρίσκεται σε αναμονή για να προχωρήσει το έργο και να γίνει εκ νέου διαγωνισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου