ΑΛΜΥΡΟΣ

Θα ξαναχτίσουν το πυροφυλάκιο στην Οθρυ

θα-ξαναχτίσουν-το-πυροφυλάκιο-στην-οθ-459187

Την απόφασή της να ξαναχτίσει το πυροφυλάκιο στην Οθρυ κοινοποιεί η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν δράσει».

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ομάδας, Χρήστος Καραζούπης, λέει ότι η ομάδα οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση με αφορμή τις φωτιές στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο και το αξιοθαύμαστο έργο και τον ρόλο των εθελοντών σ΄ αυτές.

«Εχοντας κατά νου και την προστασία που πρόσφερε η χρήση του πυροφυλακίου από εμάς στη προστασία της Οθρυος για μία δεκαετία πριν γκρεμισθεί, μερικοί ενεργοί πολίτες και εθελοντές αποφασίσαμε να ξανακτίσουμε το πυροφυλάκιο στην Οθρυ σε ιδιωτικό χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί την επιστροφή των υλικών από τη καθαίρεση του πυροφυλακίου στη θέση Τσατάλι με επιστολή του από τον δήμο, επιφυλασσόμενος σε διαφορετική περίπτωση για κάθε νόμιμη ενέργειά του.

Με την επιστολή επικαλείται την απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, για την τελεσίδικη κατεδάφιση.

Επίσης, σημειώνει, ότι μετά την καθαίρεση δεν του επιστράφηκαν τα κινητά και ακίνητα πράγματα που υπήρχαν και του ανήκαν. «Τα υλικά καθαιρέσεως μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του δήμου, αλλά και στην αποθήκη του εργολάβου κατεδάφισης (!), χωρίς να παραδοθούν σε εμάς ως οφείλατε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρχαν δέκα κουφώματα αλουμίνιου, με διπλά τζάμια και ρολά, μία πόρτα αλουμινίου, δύο σιδερένιες σκάλες, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τέσσερες πόρτες μασίφ εσωτερικού χώρου, μεταλλικά πάνελ στέγης, σιδερένιοι δοκοί, μαντεμένιο τζάκι, έπιπλα κ.λπ, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 20.000 ευρώ.

Επειδή λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στον δήμο μας και ιδιαίτερα στην Όθρυ, σκεπτόμαστε στην κατασκευή εκ νέου πυροφυλακίου στην Οθρυ σε ιδιωτικό χώρο και χρειαζόμαστε άμεσα τα υλικά κατεδάφισης, τα οποία έτσι και αλλιώς μας ανήκουν, παρακαλούμε για την άμεση παραλαβή των υλικών αυτών σε μέρος που θα σας υποδείξουμε», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου