ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιχείρηση από εδάφους και αέρος για φωτιά στους Κωφούς

επιχείρηση-από-εδάφους-και-αέρος-για-φ-451462

Με συνεχείς ρίψεις νερού από εδάφους και αέρος οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σήμερα το μεσημέρι για τον περιορισμό φωτιάς που ξέσπασε σε δύσβατη έκταση στην περιοχή των Κωφών του Αλμυρού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 1.45 το μεσημέρι και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 3 Μποφόρ και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ευτυχώς, η φωτιά βρισκόταν μακριά από τα σπίτια του οικισμού.

Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν άμεσα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ αποτελούμενο από πέντε άτομα, ενώ καθοριστικό ρόλο στο έργο της πυρόσβεσης έπαιξε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair που έκανε ρίψη στο σημείο και έκοψε την ορμή της πυρκαγιάς.

Τελικά στις 4.30 το απόγευμα οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν τον κίνδυνο για τα χειρότερα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η φωτιά σε εκδηλώθηκε σε δύσβατο και απόκρημνο μέρος, γεννά ερωτήματα για το εάν πίσω από τη φωτιά κρύβεται δόλια ενέργεια, κάτι που ερευνάται από το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου