ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Το Πάσχα η πληρωμή των εργαζομένων

αλμυρός-το-πάσχα-η-πληρωμή-των-εργαζομ-43113

Στα ΚΔΑΠ Αλμυρού και Πτελεού από το δήμο Αλμυρού

Χρονοδιάγραμμα μέχρι το Πάσχα έδωσε η δημοτική αρχή Αλμυρού για την πληρωμή των εννέα εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Αλμυρού και Πτελεού και στον Παιδικό Σταθμό Πτελεού, οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Ιούλιο του 2015, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, Νίκου Τσανή, αλλά και επιστολή των εργαζομένων που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, το συμβούλιο ενημερώθηκε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοδοσίες εννέα μηνών που ανέρχονται περίπου σε 65.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Μιχάλης Μακρής, υπογράμμισαν ότι κονδύλι ύψους 90.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου έχει προβλεφθεί ως επιπλέον χρήματα από τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ενώ ήδη, χθες, η δημοτική αρχή προχώρησε στην έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 5.000 ευρώ, ώστε να τρέξει η χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, όπως επισημάνθηκε, όλο αυτό το διάστημα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να εκδώσει την εγγυητική επιστολή, καθώς προείχε η εξόφληση προμηθειών, ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, πληρωμές για τη λειτουργία των σφαγείων.

Οι εργαζόμενοι με την επιστολή τους ζητούσαν την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής και την εξόφλησή τους καθώς πλέον μετρούν εννέα μήνες απλήρωτοι. Στο Σώμα δόθηκε η δέσμευση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες και μέχρι το Πάσχα οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα οφειλόμενα.

Ο κ. Τσανής στην παρέμβασή του ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, ενώ οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν όταν ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Γκόβαρης διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσανή «μόνο εσείς ενδιαφερόσαστε για τους εργαζόμενους;».

«Ποιος είναι ο Γκόβαρης;» απάντησε ο κ. Τσανής, ενώ ανταπαντώντας ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου τον παρότρυνε «να μην κάνει μορφασμούς γιατί του βγαίνει μαρξιστικό προσωπείο».

Το πρόβλημα με τις πληρωμές συζητήθηκε στα εκτός ημερησίως διατάξεως θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου, ενώ ήδη με την έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης δημιουργήθηκε ολιγόλεπτη ένταση μετά την παρέμβαση που έκανε ο κ. Γκόβαρης προκειμένου να ευχαριστήσει τη δημοτική αρχή που εξόφλησε τις οφειλές της δημοτικής αρχής Χατζηκυριάκου για τις παραστάσεις των δημοτικών συμβούλων.

Ο πρώην δήμαρχος αντέδρασε σφόδρα ενοχλημένος και επιτέθηκε στο δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη κατηγορώντας τον ότι πάει να εκμεταλλευτεί το θέμα. Ο κ. Χατζηκυριάκος ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε τις παραστάσεις άλλων χρόνων και ότι επί θητεία τους υπήρχαν φοβερά οικονομικά προβλήματα.

Ολα θα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα με εξαίρεση τη μελέτη έργων και εργασιών ενίσχυσης αντιπυρικής προστασίας αισθητικού δάσους «Κουρί», για το οποίο ο κ. Χατζηκυριάκος διαφώνησε στο κομμάτι της υδρογεώτρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου