ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρουσιάζονται τα πρακτικά του Ε΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών

παρουσιάζονται-τα-πρακτικά-του-ε΄-συν-429013

Σε ειδική εκδήλωση στις 10 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού

Η επίσημη παρουσίαση των Αχαιοφθιωτικών Ε΄, δηλαδή των πρακτικών του Ε΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Αλμυρού και η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς».

Το Ε’ Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τι 16 Οκτωβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού και είχε θέμα «Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία Αχαΐας Φθιώτιδας». Είχαν λάβει μέρος 85 εισηγητές, επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκειά του παρουσιάσθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.

Σήμερα, τόσο ο Δήμος Αλμυρού, όσο και η Φιλάρχαιος Εταιρεία βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουν την έκδοση των πρακτικών του άκρως επιτυχημένου αυτού Συνεδρίου. Τα πρακτικά βρίσκονται πλέον στη διάθεση όλων όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για την τοπική ιστορία.

Η παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού.

Ομιλητές θα είναι:

* Ο καθηγητής του Τμήματος Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Πίκουλας,

* ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας «Οθρυς» Βίκτωρ Κοντονάτσιος,

* η αντιπρόεδρος της Φιλαρχαίου Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αλμυρού σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Μαρία Σταυραντώνη, ενώ ειδικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος Εσερίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου