ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο δήμος παίρνει πίσω ακίνητο δωρεάς

ο-δήμος-παίρνει-πίσω-ακίνητο-δωρεάς-377763

Συνεδριάζει μεθαύριο Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα, έρχεται το θέμα δωρεάς ακινήτου στη συνοικία Άγιος Νικόλαος για κοινωφελή δράση από τον Τοπικό Σύνδεσμο Προσκοπισμού, η οποία τελικά αξιοποιήθηκε για ίδιον οικονομικό όφελος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που το εκμίσθωνε σε τρίτο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού εισηγείται την ανάκληση της δωρεάς καθώς παραβιάστηκαν οι όροι του συμβολαίου. Η Οικονομική Επιτροπή, όπως είναι γνωστό έχει αποφασίσει να ασκήσει αγωγή για την αναγνώριση της κυριότητας.

Ο Σύνδεσμος Προσκοπισμού Αλμυρού έχει πέραν της εικοσαετίας (περί της τριακονταετίας) να παρουσιάσει οποιαδήποτε δράση, και επιπλέον η κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εκμεταλλευόταν το ακίνητο αυτό προ ίδιον οικονομικό όφελος.

Ο Δήμος Αλμυρού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε το 1956 να δωρίσει το επίμαχο ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης του Αλμυρού στη συνοικία «Άγιος Νικόλαος».

Στόχος της δημοτικής αρχής Αλμυρού ήταν τότε η ενθάρρυνση ανάπτυξης κοινωφελούς δράσης, κάτι που αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της απόφασης του συμβουλίου, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε και η μεταγραφή του ακινήτου στα Βιβλία Μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αλμυρού τον Δεκέμβριο του 1956. Ωστόσο, οι όροι αυτοί δεν τηρήθηκαν.

Αλλα θέματα

Στο μεταξύ, σειρά θεμάτων περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του συμβουλίου. Συνολικά τα θέματα συζήτησης είναι είκοσι τρία. Το Σώμα καλείται να αναμορφώσει τα έσοδα – έξοδα του δήμου, να αποφασίσει για την εκμίσθωση δημοτικών αγροτεμαχίων των δημοτικών ενοτήτων Αλμυρού, Σούρπης, Αγίας Τριάδας, να καθορίσει τη δυναμικότητα της δομής του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2017-2018 και να επιβάλει το ύψος των τροφείων.

Μεταξύ άλλων, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την οριστική παραλαβή των έργων «Διαμόρφωση μη ενταγμένου τμήματος πάρκου Κροκίων στο ΕΣΠΑ» και «Επισκευή εσωτερικής οδοποιίας και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Πτελεού – Σούρπης», τη σύσταση επιτροπών κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου