ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμος ο ενιαίος κανονισμός για τα κοιμητήρια του Δ. Αλμυρού

ετοιμος-ο-ενιαίος-κανονισμός-για-τα-κο-364819

Βάζει τέλος στη σύσταση οικογενειακών τάφων – Αντιμετωπίζει προβλήματα υπερκορεσμού

Στη επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση ο ενιαίος κανονισμός για τα 26 συνολικά κοιμητήρια του καλλικρατικού δήμου, ο οποίος καταργεί τους οικογενειακούς τάφους και ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας των κοιμητηρίων με απώτερο στόχο να αντιμετωπιστεί ο υπερκορεσμός.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής, είπε ότι ο κανονισμός έχει ήδη δοθεί στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να κάνουν προτάσεις και αντίστοιχα παρατηρήσεις. «Πιστεύω ότι θα λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κοιμητήρια. Επειδή υπάρχουν υπέρογκα τέλη σε κοιμητήρια πόλεων πολίτες που διατηρούν δεσμούς με τον Αλμυρό επιλέγουν να κηδεύουν τους νεκρούς τους στον καλλικρατικό δήμο με αποτέλεσμα να παρατηρείται υπερκορεσμός.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο ενιαίος κανονισμός θα καθορίζει συγκεκριμένη διάρκεια των τάφων, η οποία προβλέπεται να μην υπερβαίνει τα τρία έτη. Παράλληλα νέοι οικογενειακοί τάφοι δεν θα επιτρέπονται. Ο κ. Μακρής είπε ότι η υφιστάμενη κατάσταση με τους οικογενειακούς τάφους είναι ανεξέλεγκτη και με δεδομένα τα προβλήματα πρέπει να μπει φραγμός εκτός αν δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο.

«Η υφιστάμενη λειτουργία των δημοτικών νεκροταφείων βρίσκεται σε οριακό σημείο. Από εδώ και στο εξής δεν θα παραχωρείται χώρος για σύσταση οικογενειακού τάφου σε κανένα νεκροταφείο παρά μόνο εάν η δημοτική αρχή υλοποιήσει την πρόθεσή της και προχωρήσει στη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου» είπε χαρακτηριστικά.

Για το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των κοιμητηρίων, ο αντιδήμαρχος είπε ότι η φιλοσοφία από την οποία διέπονται σήμερα διαφέρει από την Ευξεινούπολη στη Σούρπη, από την Αμαλιάπολη στον Πτελεό.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος προχώρησε στην καταγραφή των προβλημάτων σε όλα τα κοιμητήρια και με βάση αυτά συντάχτηκε ο καινούργιος κανονισμός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου