ΑΛΜΥΡΟΣ

Γνωμοδότησε θετικά στο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

γνωμοδότησε-θετικά-στο-σχέδιο-για-τη-δ-330975

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Αλμυρού

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Αλμυρού, το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του δήμου Αλμυρού, στη συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη.

Η συνεδρίαση παρουσίασε το εν λόγω σχέδιο το οποίο στηρίχθηκε μεταξύ άλλων και στα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από συλλόγους, φορείς αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες, οι οποία έδειξαν την ευαισθητοποίησή τους στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το δήμο Αλμυρού, το σχέδιο βρήκε σύμφωνα τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης και κατά συνέπεια εγκρίθηκε ομόφωνα. «Ολοι κατέληξαν βέβαια στο συμπέρασμα, πως η ενημέρωση των πολιτών και κατ’ επέκταση η ευαισθητοποίησή τους θα επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στο καθημερινό πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του κάθε νοικοκυριού. Η βούληση της τοπικής κοινωνίας θα διαδραματίσει τον ουσιαστικότερο ρόλο για την ορθή υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, όλοι επικεντρώθηκαν στους τρόπους ευαισθητοποίησης των πολιτών οι οποίοι μεταξύ άλλων μπορεί να είναι η προμήθεια και διανομή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών ανακύκλωσης, η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων στο σύνολο των πολιτών και κυρίως στα σχολεία, η ανάπτυξη εθελοντισμού, η διανομή φυλλαδίων.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας και προσφοράς όλων των φορέων ως βασική προϋπόθεση βιωσιμότητας και επιτυχίας του Σχεδίου. Το περιβάλλον άλλωστε αποτελεί υπόθεση όλων μας και όχι του ενός ατόμου» αναφέρει χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του ο δήμος.

Να επισημανθεί ότι για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Αλμυρού για το διάστημα 2015-2020 ελήφθησαν υπόψη οι αρχές και οι κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ο Οδηγός Εκπόνησης που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, των Συμβουλίων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αλμυρού και τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν.

Οι δράσεις του Σχεδίου προέκυψαν ως η βέλτιστη εναλλακτική μετά από ανάλυση και άλλων εναλλακτικών και αφού ελήφθη υπόψη η υφιστάμενη κατάσταση που αφορά στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που επικρατεί σήμερα, στην κατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού και στην έλλειψη απασχολούμενου προσωπικού καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας είναι εκείνος που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία εφαρμογής του σχεδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου