ΑΛΜΥΡΟΣ

Σύσκεψη για τους αγρότες

σύσκεψη-για-τους-αγρότες-328809

Στο Δήμο Αλμυρού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Επανακατάρτιση του καταστατικού ώστε να βελτιωθούν οι χρόνοι αποδοτικότητας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Στουπής, ο οποίος επισκέφθηκε προχθές το δήμο Αλμυρού και συνομίλησε με τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, οι υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας της Λαϊκής Ενότητας, Κωνσταντίνος Δελημήτρος και Νικόλαος Τσανής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ.

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όσον αφορά στις αποζημιώσεις και τα οποία είναι αυξημένα, καθώς και διάφορα άλλα θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα η σύσκεψη, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπάρχει αφορία έως και 99,9% φέτος στα ελαιόδεντρα και γι’ αυτό ζήτησε να ενταχθεί στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

«Οι φορείς αιτήθηκαν να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τον καταρροϊκό πυρετό όπου αποδεικνύεται ότι υπάρχει μεγάλη μείωση της παραγωγής, ενώ έθεσαν και το θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό του ΕΛΓΑ καθώς έχει πλέον χάσει την αξιοπιστία του.

Τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ είναι μεγάλη δαπάνη για τους παραγωγούς για να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την επίσκεψη, τονίζοντας πως «η περιοχή μας είναι κατά κύριο λόγο αγροτική και θα πρέπει να υπάρχει στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος πλήττεται σημαντικά».

Ο κ. Στουπής είπε ότι όλα τα αιτήματα θα εξεταστούν και το καταστατικό του ΕΛΓΑ θα γίνει από την αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου