ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

στα-ύψη-το-πολιτικό-θερμόμετρο-294473

Ανακατατάξεις μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Χρ. Βούλγαρη

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στο Δήμο Αλμυρού μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστου Βούλγαρη, να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος.

Η παράταξη της Ν.Δ. τα ποσοστά της οποίας παραδοσιακά στον Αλμυρό κυμαίνονταν στο 30% και πλέον, φαίνεται να μην έχει «τιμονιέρη», μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του κ. Βούλγαρη.

Μέσα στην εβδομάδα, ο κ. Βούλγαρης, με δημόσια δήλωσή του, απέσυρε το ενδιαφέρον του, χωρίς να θελήσει να δώσει σε κανέναν από την ομάδα του το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.

Ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει για να ηγηθεί ενός αυτοδιοικητικού ανεξάρτητου σχήματος, ο δημοτικός σύμβουλος, Δημ. Εσερίδης, πριν όμως στεγνώσει το… μελάνι της υποψηφιότητάς του, έσπευσε να αποσύρει το ενδιαφέρον του. Το 15ημερο που είχε μπροστά του μέχρι την κατάθεση του ψηφοδελτίου του δεν ήταν αρκετό.

Πλέον, στελέχη της παράταξης του κ. Βούλγαρη, φαίνεται ότι διερευνούν κατά πόσο υπάρχει έδαφος για ένα ακόμη ψηφοδέλτιο, που πιθανότατα θα αποτελείται από μέλη της Ν.Δ. Ομως φαίνεται ότι το όποιο «ρεύμα» ανακόπτει η υποψηφιότητα του πολιτικού μηχανικού, κ. Κώστα Κρανά, που προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο και ο οποίος μάλιστα λειτουργεί εκλογικό κέντρο στον Αλμυρό. Ψηφοδέλτιο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει, φαίνεται όμως ότι θα το πράξει πριν το Πάσχα.

Το παζλ συμπληρώνει και ο πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Ράππος, που επίσης έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα και βρίσκεται σε διεργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Τον αγώνα του «οργώνοντας» όλες τις δημοτικές ενότητες και χωριά, συνεχίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Νίκος Τσανής, που φαίνεται να συγκεντρώνει ευρύτερες δυνάμεις στο ψηφοδέλτιό του, το οποίο αναμένεται να ανακοινώνει το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, ο σημερινός Δήμαρχος Αλμυρού και εκ νέου υποψήφιος, Ευ. Χατζηκυριάκος, εμφανίζεται να κρατά στάση αναμονής. Περιμένει τους συνυποψηφίους του να ανοίξουν τα χαρτιά τους, πριν και ο ίδιος μπει στη μάχη για το δημαρχιακό θώκο.

Προς το παρόν, η μόνη παράταξη που φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία είναι το ψηφοδέλτιο του Σάββα Τσόγκα που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο η σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% και αναμένεται να ανακοινωθεί πριν τις γιορτές του Πάσχα. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αρχές και θέσεις της παράταξης και αμέσως μετά τις γιορτές, ξεκινά πρόγραμμα περιοδειών από κλιμάκια του συνδυασμού. Το εκλογικό κέντρο δε του συνδυασμού θα λειτουργήσει στα γραφεία του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου