ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του

αποσύρει-την-υποψηφιότητά-του-286477

Δεν θα διεκδικήσει το Δήμο Αλμυρού, ενώ υποψήφιος κατέρχεται ο Δημήτρης Εσερίδης

Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση για τρίτη φορά της Δημαρχίας Αλμυρού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Βούλγαρης. Με έγγραφη ανακοίνωσή του χθες, ο κ. Βούλγαρης δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα το Δημάρχου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πάντως, η κενή θέση που προκύπτει στην πολιτική… σκακιέρα, φαίνεται ότι θα καλυφθεί άμεσα. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σκυτάλη για να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου, αυτοδιοικητικού σχήματος, παίρνει ο επί τρεις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος και τ. Πρόεδρος επί οκταετίας της Κοινότητας Ευξεινούπολης, Δημήτρης Εσερίδης.

Εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν το άνοιγμα της κάλπης, σηματοδότησε η αποχώρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλμυρού, Χρ. Βούλγαρη.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βούλγαρης αναφέρει τα εξής:

«Το αξίωμα του Δημάρχου, που διεκδίκησα δυο φορές, ποτέ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός, αλλά θέση ευθύνης και προσφοράς για τον τόπο. Ούτε βεβαίως ήταν στις προθέσεις μου να είμαι εσαεί υποψήφιος μέχρις ότου πεισθείτε να με εκλέξετε και σας ευχαριστώ θερμά, γιατί δυο φορές, ανεξάρτητα απ’ το τελικό αποτέλεσμα, με περιβάλατε με την εμπιστοσύνη σας και δείξατε την εκτίμησή σας στο πρόσωπό μου με την ψήφο σας, που άγγιξε αλλά δεν πέρασε το 50% (49,92%). Δεν θα διεκδικήσω λοιπόν για τρίτη φορά το αξίωμα του Δημάρχου. Εκτιμώ βαθύτατα την επιθυμία κι επιμονή πολλών από σας και κυρίως των φίλων και συνεργατών μου, για εκ νέου κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές και την αγωνία τους (που είναι και δική μου), για το μέλλον του τόπου. Πιστεύω όμως ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία να βρείτε αυτό που θέλετε και σας αξίζει. Άλλωστε καμιά φορά προσφέρεις περισσότερο μ’ αυτό που δεν κάνεις.

Στη θητεία μου στο Δήμο κι απ’ τη θέση που εσείς μου δώσατε, προσπάθησα να μην ξεφύγω απ’ τις αρχές μου κι αγωνίσθηκα γι’ αυτά που σας υποσχέθηκα. Την διαφάνεια, την ισονομία, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό του δημοσίου χρήματος και κυρίως για ένα Δήμο με σεβασμό στο Δημότη και στην υπηρεσία του Δημότη, χωρίς να μετρήσω ποτέ το πολιτικό κόστος.

Πολέμησα και συγκρούσθηκα με πρακτικές και συμφέροντα, που λυμαίνονταν και λυμαίνονται το Δήμο και το Δημοτικό χρήμα και δεν δίστασα να το κάμω και όταν μπροστά μου βρίσκονταν άνθρωποι, που έλεγαν ότι είναι «δικοί μου», γιατί αυτό επέβαλλε η πολιτική μου συνέπεια και αξιοπρέπεια. Βεβαίως αυτοί πέρασαν απέναντι και με πολεμούν. Δυστυχώς βρήκαν και προστάτες με ελαστική συνείδηση και ανοχή της μικρής μας κοινωνίας.

Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και πάντα θα ενδιαφέρομαι γι’ αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του».

Τη σκυτάλη πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Εσερίδης, κατεβάζοντας ένα ανεξάρτητο, αυτοδιοικητικό σχήμα. Ο κ. Εσερίδης, έχει εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Υπήρξε επί 13 χρόνια συνδικαλιστής στη Χαλυβουργία, επί οκτώ χρόνια Κοινοτάρχης Ευξεινούπολης, είχε μάλιστα αποσπάσει από αυτή τη θέση και το Χρυσό Κλειδί της Σερβίας με δικαίωμα ψήφου για την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε αποστείλει στη γειτονική χώρα που δοκιμαζόταν από πολεμικές συρράξεις, ενώ επί τρεις τετραετίας εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου