ΑΛΜΥΡΟΣ

20-30% μείωση στα ανταποδοτικά τέλη και τέλη κοινοχρήστων

20-30-μείωση-στα-ανταποδοτικά-τέλη-και-τέλ-2215

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συνεδριάζει τη Δευτέρα

Στη θεαματική μείωση του 20-30% των ανταποδοτικών τελών και των τελών κοινοχρήστων χώρων προς όφελος των πολιτών και των καταστηματαρχών προχωρεί η δημοτική αρχή Αλμυρού σε μία προσπάθεια να στηρίξει την πόλη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα συζητήσει για τη μείωση όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, να πράξει για το 2015, δείχνοντας ότι ο δήμος μπορεί να έχει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος χαρακτήρισε ρεαλιστική την πρόταση, τονίζοντας ότι τόσα χρόνια που τα τέλη ήταν υψηλά ένα μεγάλος αριθμός πολιτών και καταστηματαρχών δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και γι’ αυτό δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι εξάλλου θα κληθούν να συζητήσουν την πρόταση του επικεφαλής μειοψηφίας Νίκου Τσανή για την κοινωνική αλληλεγγύη του δήμου προς τους δημότες.

Η πρόταση αλληλεγγύης διαρθρώνεται στη λειτουργία πέντε δομών για τη ΔΕΗ, το νερό, τη θέρμανση, το κοινωνικό παντοπωλείο και Γραφείο Διαμεσολάβησης που θα στηρίζει όλους τους προαναφερόμενους άξονες.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τέλος τις προτάσεις του δήμου για ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οι τρεΙς φάκελοι μελετών που καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει, αφορούν ο πρώτος την αγροτική οδοποιία οικισμού Αγίου Δημητρίου της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου, ο δεύτερος τους χώρους άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων Δημοτικών Ενοτήτων Σούρπης και Πτελεού και ο τρίτος τη «Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Σούρπης και Δ.Ε. Πτελεού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου