ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύνολο του Δήμου Αλμυρού

σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-το-σύνο-157500

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύνολο του Δήμου Αλμυρού, και όχι μόνο η Ανάβρα, ζητεί ο Δήμος Αλμυρού. Σε προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ζήτησε εκτός ημερησίας διάταξης από το Σώμα να τοποθετηθεί.

Ομόφωνα το Συμβούλιο αποφάσισε ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του καλλικρατικού δήμου, ο Δήμος Αλμυρού θα πρέπει να κηρυχθεί στο σύνολό του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και γι’ αυτό θα κατατεθεί αίτημα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το Σώμα αποφάσισε ακόμη να υποβάλει πρόταση για την ανάπτυξη υποδομών πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε παραλίες του Δήμου Αλμυρού.

Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, η δημοτική αρχή Αλμυρού θα υποβάλει την εν λόγω πρόταση στην πρόσκληση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Ομόφωνα αποφασίστηκε ακόμη να υποβληθούν φάκελοι και για τις προσκλήσεις «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημόσιων Κτιρίων» και «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», με τον δήμο να προτάσσει την ένταξη στα εν λόγω προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση και κτιρίων στον Αλμυρό, το Κλειστό Γυμναστηρίο Αλμυρού, για τη λειτουργία του ως Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση των επερωτήσεων, με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους συμβούλους της μειοψηφίας να θέτουν μία σειρά από θέματα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί – Νέα πορεία» ζήτησε να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η μεταφορά οχλουσών δραστηριοτήτων του λιμένος Βόλου στο Τσιγγέλι Αλμυρού, επικαλούμενος απόφαση του 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Τσούτσας ζήτησε να ενημερωθεί για το αντικείμενο εργασιών προϋπολογισμού 6.500 ευρώ που έγιναν στον Δήμο Αλμυρού στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ ο κ. Νίκος Τσανής έθεσε μία σειρά από θέματα που αφορούν στη λειτουργία του αμαξοστασίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους, όπως τουαλέτες, θέρμανση, τηλέφωνο. Τέλος ο κ. Βασίλης Μαμούρας ζήτησε να γίνουν εργασίες καθαρισμού στα φρεάτια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου