ΑΛΜΥΡΟΣ

Βραβεύτηκε η Ανάβρα από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

βραβεύτηκε-η-ανάβρα-από-την-εφημερίδα-146285

Χαρακτηρίστηκε πρότυπο βιολογικό χωριό το οποίο πρέπει να προστατευθεί

Εθελοντική Οργάνωση «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ» της οποίας τα μέλη συνέβαλαν τόσο στη δημιουργία του φαινομένου, αλλά και στη διατήρηση και προστασία του, απένειμε πρόσφατα το περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το βραβείο δόθηκε στα πλαίσια των Βραβείων Ποιότητας 2014 σε μια πολλή θερμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Μπενάκη.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την απονομή των βραβείων σε ανθρώπους και φορείς που μοχθούν και παράγουν έργο ποιοτικό που βελτιώνει τη ζωή μας και προάγει τη χώρα μας. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, γνωστοί δημοσιογράφοι και άνθρωποι της γαστρονομίας και της γευσιγνωσίας.

Η βραδιά έκλεισε με γεύσεις που ετοίμασαν οι εξαιρετικοί σεφ του Γαστρονόμου με προϊόντα πολλά από τα οποία προσέφεραν οι βραβευόμενοι, μεταξύ των οποίων γεύτηκαν και κρέατα από την Ανάβρα.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εθελοντική Οργάνωση Ανάβρας Μαγνησίας για το περιβάλλον, την αειφορία και τον πολιτισμό» με το διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ» ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2010, από επτά μέλη – εταίρους.

Οπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας: «Μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύσαμε, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχει και αυτό το στοίχημα έτσι ώστε να συνεχίσει η Ανάβρα να δίνει το παράδειγμα και το κίνητρο για να ξεπεταχτούν και άλλες πολλές Ανάβρες. Είμαστε εδώ για να δώσουμε, όχι να πάρουμε. Ηρθε η ώρα, στη συγκυρία που περνάμε, να δράσουν και οι πολίτες, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με εθελοντισμό και αλληλεγγύη, με μεράκι και ξεκάθαρους στόχους, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, πάντα με διάθεση προσφοράς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου