ΑΛΜΥΡΟΣ

Μετάθεση καταβολής δόσεων αγροτικών δανείων ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού

μετάθεση-καταβολής-δόσεων-αγροτικών-143775

Αίτημα για μετάθεση κατά ένα τουλάχιστον εξάμηνο την καταβολή των δόσεων των αγροτικών δανείων των ελαιοπαραγωγών, λόγω της κρίσης που περνά ο κλάδος όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού, ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πτελεού.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η παγκόσμια κοινότητα, η Ευρώπη και η χώρα μας βιώνουμε μια μεγάλη δοκιμασία λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού η οποία επηρεάζει και την οικονομική κατάσταση όλων των επιχειρήσεων που λόγω των περιοριστικών μέτρων έχουν αναγκαστεί σε αναστολή λειτουργίας ή σε περιορισμό της δραστηριότητάς τους.

Για τις επιχειρήσεις αυτές έχετε ήδη προβεί σε εξαγγελία μέτρων για τη στήριξη και τη βιωσιμότητά τους.

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή λόγω της αδυναμίας διάθεσης των προϊόντων τους στους πελάτες λιανικής που διατηρούν επί σειρά ετών ή σε εμπόρους όπου διαθέτουν τα προϊόντα τους ανά την Ελλάδα όπως το ελαιόλαδο και τις ελιές. Ο περιορισμός των μετακινήσεων αλλά και το γενικό κλίμα φόβου στο επίπεδο της υγείας έχει αναστείλει τη διακίνηση των ελαιοκομικών προϊόντων κάνοντας ακόμα δυσμενέστερη την ήδη άσχημη κατάσταση των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της λιγοστής περσινής εσοδείας και των πολύ χαμηλών τιμών του ελαιολάδου.

Αιτούμαστε λοιπόν να εξετάσετε την θέσπιση μέτρων για τη διευκόλυνση στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων των Ελλήνων αγροτών και ιδίως των ελαιοπαραγωγών μεταθέτοντας κατά ένα τουλάχιστον εξάμηνο την καταβολή των δόσεων των αγροτικών τους δανείων έτσι ώστε αυτή να συμπέσει με την έναρξη της νέας παραγωγικής συγκομιδής αλλά και τη βελτίωση των γενικών συνθηκών από την πανδημία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου