ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους

ψηφίσματα-συμπαράστασης-στο-δίκαιο-α-141989

Στηρίζουν τους αγρότες δήμος Αλμυρού και επαγγελματοβιοτέχνες

Πληθαίνουν οι «φωνές» στον Αλμυρό που τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ του αγώνα των αγροτών για το νέο ασφαλιστικό και δηλώνουν στήριξη στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Σήμερα εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αλλά και η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την χρονική περίοδο.Οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή των αντιαγροτικών πολιτικών. Ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη» αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το ψήφισμα «τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τη μείωση του κόστους παραγωγής και ο αγώνας για τηδιεκδίκησή τους, αποτελούν ουσιώδες ζήτημα επιβίωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων».

Κατά το δημοτικό συμβούλιο «ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια πολιτική η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας και του λαού της».Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει συμπαράσταση στους αγώνες των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες

Οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι Αλμυρού με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις με ομόφωνη απόφαση στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών θεωρώντας τα αιτήματά τους δίκαια και τον αγώνα τους, αγώνα επιβίωσης.

«Καταμετρώντας 7 κυβερνήσεις σε 6 χρόνια το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως ακολουθείται ένα σχέδιο εξόντωσης των «μικρών» και των «μεσαίων» σε κάθε κλάδο. Το είδαμε στην οικοδομή, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους εμπόρους, στη μεταποίηση τώρα και στους αγρότες» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Ενωση, το σχέδιο που εξελίσσεται τμηματικά και μεθοδικά «θέλει» έως το 2020 να έχουν εξαϋλωθεί «μικρού» και «μεσαίου» μεγέθους κτηνοτρόφοι,αγρότεςκαι επαγγελματίες και οδηγεί τους κλάδους σε συγκεντρωτισμό με σκοπό την αναδιανομή του πλούτου και της γης.

«Το σχέδιο αυτό υλοποιείται πιστά και ιδιαίτερα από την τελευταία κυβέρνησηπου μέσα από «διαδικασίες» επιλέχθηκε για να κάνει όλη την «βρωμοδουλειά»» καταλήγουν επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αντιδράσουμε μεθοδικά και μαζικά, ώστε να ανακοπεί η νέα τάξη πραγμάτων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει αύριο για πολλούς από εμάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου