ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκτακτο βοήθημα σε απόρους ενέκρινε η οικονομική επιτροπή

εκτακτο-βοήθημα-σε-απόρους-ενέκρινε-η-141192

Ενισχύονται με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι οικονομικά αδύναμοι

Στην οικονομική ενίσχυση των απόρων οικογενειών με την αγορά ειδών διατροφής συνολικής αξίας 4.000 ευρώ θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμυρού συνεδρίασε προχθές εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση δεδομένου ότι υπάρχουν άπορες οικογένειες που δεν έχουν τα πλέον απαραίτητα για τη σίτιση και γενικότερα για τη διαβίωσή τους.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, εισηγούμενος το θέμα, επισήμανε ότι «η πανδημία του κορονοϊού (COVID – 19) έχει αλλάξει τελείως τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, αφού δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα και δεν κυκλοφορούν άνθρωποι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται επιπτώσεις στην ανθρωπότητα και επιπλέον ανάγκες χωρίς προσδιορισμό χρόνου. Επίσης, στις ενορίες του Δήμου υπάρχουν άπορες οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πλέον απαραίτητα για τη σίτιση και γενικότερα τη διαβίωσή τους». Ο ίδιος τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει στα χέρια της την κατάσταση με τα ονόματα και συνηγορεί και η Κοινωνική Μέριμνα.

Επισημαίνεται ότι τα βοηθήματα είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται, ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ.2 του Ν.3463/06, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 51 του Ν.4483/17, το δημοτικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα χορήγησης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή σίτισης. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται και χρηματικά βοηθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου