ΑΛΜΥΡΟΣ

Κονδύλι 59.000 ευρώ για τα αδέσποτα

κονδύλι-59-000-ευρώ-για-τα-αδέσποτα-121122

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού της προχωρεί η δημοτική αρχή Αλμυρού

Στην υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τους κανόνες ευζωίας προχωρεί η δημοτική αρχή Αλμυρού, η οποία θα αναμορφώσει τον προϋπολογισμό της για να αξιοποιήσει κονδύλι ύψους 59.000 ευρώ για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος το κονδύλι αφορά στη συνεργασία του δήμου με κτηνιάτρους για την περίθαλψη των ζώων (28.000 ευρώ), τις τροφές τους (18.000 ευρώ), την πρόσληψη μπόγια (10.000 ευρώ) και την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων (3.000 ευρώ).

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η πιστή τήρηση των κανόνων ευζωίας που προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε στην πορεία να μπορεί να διεκδικήσει χρήματα ειδικά για την φροντίδα των αδέσποτων.

Προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής με την έναρξη της θητείας της ήταν να προχωρήσει στη δημιουργία καταφύγιου για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα.

Όμως, στον δήμο παρουσιάστηκαν νέες ανάγκες μετά το πρόβλημα που ανέκυψε με τα αδέσποτα ιδιωτικού κυνοκομείου της περιοχής και τη νοσηλεία της ιδιοκτήτριας του κυνοκομείου Ελένης Χριστέλλου. Η δημοτική αρχή φροντίζει για τη σίτιση των αδέσποτων του κυκονομείου όμως ακόμη δεν έχει αποκτήσει την άδεια πρόσβασης από την εισαγγελική αρχή και έτσι δεν έχει προχωρήσει στην καταγραφή τους.

Παράλληλα, με τις εν λόγω ανάγκες στον δήμο Αλμυρού το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει ούτως ή άλλως μεγάλες διαστάσεις και τώρα εν μέσω του κορονοϊού και των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις είναι ακόμη οξύτερο καθώς πολλά αδέσποτα είναι υποσιτισμένα.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού που θα συνεδριάσει τη Μ. Τρίτη στις 2 το μεσημέρι διά περιφοράς.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει συνολικά έντεκα θέματα ημερήσιας διάταξης. Το Σώμα θα κληθεί να κάνει αποδοχή της ένταξης του έργου «Επίστρωση δημοτικό στάδιο Αλμυρού», προϋπολογισμού 470.000ευρώ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, να τροποποιήσει παλαιότερη απόφασή του για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να εγκρίνει τη μίσθωση δημοτικού καταστήματος στον Αη Γιάννη. Ακόμη, θα κληθεί να παραλάβει το έργο «Βελτίωση βατότητας οδών στο πλαίσιο της πυροπροστασίας του δήμου Αλμυρού», τη χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και μεταξύ άλλων να συνάψει συνεργασία με τον δήμο Καρδίτσας για διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού για την επίβλεψη έργων.

Θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου