ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές ενημερώθηκαν για τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος

μαθητές-ενημερώθηκαν-για-τη-βλαβερή-σ-111246

Ομιλία στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Αντιμέτωποι με την ωμή αλήθεια για το τσιγάρο και τα δηλητήρια που περιέχει, ήρθαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπουλης, σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης όσον αφορά το κάπνισμα με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την διαμόρφωση – αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, οι επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Αλμυρού Ζαχαράκη Ελένη και Κεσμετζή Ειρήνη πραγματοποίησαν ομιλία στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου.

Το θέμα της αντιμετώπισης της επιδημίας του καπνίσματος αποτελεί ένα πολύμορφο και πολύπλοκο πρόβλημα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν σχετικά με τις τοξικές – καρκινογόνες ουσίες του καπνού, τις αιτίες που οδηγούν στοκάπνισμα,τις επιπτώσεις στην υγεία και τις εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή καπνίσματος.

Εγινε εκτενέστερη αναφορά στα νομοθετικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα.

Τα παιδιά προβληματίστηκαν, γεγονός που χαροποίησε όλους, ιδιαίτερα.

Επίσης δόθηκαν στους μαθητές ερωτηματολόγια, τα οποία θα εξεταστούν στατιστικά, ώστε να συμβάλλουν στη γενικότερη καμπάνια του κράτους για την πρόληψη της μάστιγας του καπνίσματος.

Οι μαθητές και μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Μαρία Σταυραντώνη ευχαριστούν θερμά τις επισκέπτριες του Κ.Υ. κ. Ζαχαράκη Ε. και Κεσμετζή Ε. για την σημαντική και εποικοδομητική ενημέρωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου