ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλήρη εγκατάλειψη του Αλμυρού καταγγέλλει ο Δημήτρης Εσερίδης

πλήρη-εγκατάλειψη-του-αλμυρού-καταγγ-1018004

Για πλήρη εγκατάλειψη του Δήμου Αλμυρού, από την απερχόμενη δημοτική αρχή, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, έπειτα από επιχορηγήσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ προς την απερχόμενη δημοτική αρχή για τις κακοκαιρίες Ιανού, Daniel και Elias, η αγροτική οδοποιία είναι κατεστραμμένη παντού, σε Πτελεό, Σούρπη, Αμαλιάπολη και Αλμυρό και μάλιστα ενώ οι αγρότες βρίσκονται στο μέσο της περιόδου αγροτικών εργασιών.

Τα χαντάκια στους αγροτικούς δρόμους φτάνουν ακόμη και το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα οι αγρότες-παραγωγοί να μη μπορούν να προσεγγίσουν στα κτήματά τους και τα περιβόλια τους.

Ο κ. Εσερίδης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει τα παρακάτω:

«Για πολλοστή φορά έχουμε ζητήσει πλήρη στοιχεία των πραγματικών εργασιών που εκτελέστηκαν από τις χρηματοδοτήσεις για τον ΙΑΝΟ και για πολλοστή φορά, λάβαμε την ίδια απάντηση ότι, ναι, τα στοιχεία θα μας δοθούν, θεωρώντας ότι, ακόμη και τώρα, μπορούν να μας κοροϊδεύουν.

Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στο Τσατάλι χωρίς να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό, ενώ κι όταν εργάζονταν, έπαιρναν τα μπάζα από την κοίτη του Ξηριά και τα εναπόθεταν στους αγροτικούς δρόμους, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ποιος έδωσε εντολή ώστε τα μηχανήματα του Δήμου να χρησιμοποιούνται και να καταστρέφονται από ιδιώτες όπως για παράδειγμα ο καμένος κινητήρας του JCB στον Πτελεό που καταστράφηκε από ιδιώτη χειριστή.

Ποιος έδωσε εντολή σε ιδιώτη να χρησιμοποιεί τον φορτωτή του Δήμου και να σπάζει τον κουβά του, με ζημιά πάνω από 4.000 ευρώ για δήθεν εργασίες αγροτικής οδοποιίας και εργασίες σε στάβλο εκλεκτού και αρεστού στη δημοτική αρχή;

Η ράμπα για τα ΑΜΕΑ στην Παραλία Αλμυρού έχει καταστραφεί εντελώς, επειδή κανείς δεν φρόντισε να την αποσυναρμολογήσει και να την προστατεύσει.

Το δάσος Κουρί, μοναδικό στο είδος του και πόλος έλξης τόσο για τους Αλμυριώτες όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής, παρατημένο στην τύχη του με πλήρη καταστροφή των υποδομών του, στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ.

Όσο δε για τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου, αν και έχουν υπογραφεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή συμβάσεις 80.000 ευρώ για ηλεκτρολογικό υλικό από τον Ιούνιο και μετά, υπάρχουν περίπου 800 καμένοι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού και ιδιαίτερα τα χωριά, είναι βυθισμένα στο σκοτάδι.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες πως αυτά είναι μόνο ένα μέρος της τραγικής κατάστασης που θα παραλάβουμε την 1η Ιανουαρίου.

Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και τα προβλήματα.

Ήδη εργαζόμαστε για ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης του Δήμου προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και είμαστε σίγουροι πως, δουλεύοντας με ζήλο και θέληση, θα ανατάξουμε γρήγορα τη σημερινή τραγική κατάσταση του Δήμου Αλμυρού.

Για έναν Δήμο που να αξίζει στους δημότες του!»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου