ΑΛΜΥΡΟΣ

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας για νέο εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού

δασ-οτα-μαγνησίας-για-νέο-εργατικό-ατύ-1014802

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 7 Νοεμβρίου, με μια εργαζόμενη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού να τραυματίζεται κατά την ώρα της εργασίας της ως συνοδός απορριμματοφόρου.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα στους χώρους εργασίας των Δήμων συνεχίζονται αμείωτα και στην περιοχή μας. Τελευταίο παράδειγμα ο σοβαρός τραυματισμός στις 7/11 έγγαμης και πολύτεκνης συναδέλφου, εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού. Η συναδέλφισσα, κατά την ώρα της εργασίας της ως συνοδός απορριμματοφόρου, υπέστη τραυματισμό σε δύο δάκτυλα του χεριού της κατά την ανατροπή κάδου στο όχημα, χρειάστηκε ράμματα και βρίσκεται σήμερα σε αναρρωτική άδεια.

Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις οι επικλήσεις ότι παρόμοια ατυχήματα, που συχνά οδηγούν και σε ακρωτηριασμούς των εργαζομένων, οφείλονται δήθεν σε κάποια απλή «έλλειψη συνεννόησης» των ίδιων των πληρωμάτων των απορριμματοφόρων. Τα οργανωτικά μέτρα για την σωστή εκτέλεση των εργασιών, που και αυτά δεν αποτελούν ατομική ευθύνη των εργαζομένων, δεν συνιστούν τον ουσιαστικό φταίχτη. Ο πραγματικός ένοχος είναι η εντατικοποίηση της εργασίας και τα κακοσυντηρημένα οχήματα που μετατρέπουν το όχημα κυριολεκτικά σε ένα ναρκοπέδιο για την ζωή και την ακεραιότητα των συναδέλφων.

Χαρακτηριστικό της λειψής συντήρησης και της παλαιότητας του στόλου των οχημάτων στους Δήμους είναι ότι, πολύ πρόσφατα, στον Δήμο Αλμυρού δύο απορριμματοφόρα, κατά την ώρα της λειτουργίας τους, πήραν φωτιά, το ένα μάλιστα μέσα στην Κεντρική Αγορά του Αλμυρού, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους εργαζόμενους της Καθαριότητας, όσο και τους δημότες.

Πίσω από τα καθημερινά αυτά εγκλήματα βρίσκεται η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων να μην χρηματοδοτούν τους Δήμους με τα αναγκαία κονδύλια για να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του λαού για σύγχρονο και ασφαλή εξοπλισμό, αλλά και η πάγια στάση των Δημοτικών Αρχών να μην διεκδικούν από το κράτος, αλλά να φορτώνουν τα βάρη στους δημότες. Οι πρόσφατες πλημμύρες έδειξαν όλη την γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που θεωρεί τις ζωές μας και τις περιουσίες μας κόστος.

Τα ευχολόγια δεν φτάνουν. Δεν θα σιωπήσουμε για την προστασία της ζωής μας. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, στέλνοντας τις ευχές και τις σκέψεις μας για γρήγορη ανάρρωση στη συναδέλφισσα μας, απαιτεί την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και την άμεση κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκαίων κονδυλίων για την ανανέωση του παλιωμένου στόλου των οχημάτων στους Δήμους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου