Ανέστειλε τη λειτουργία της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Ανέστειλε τη λειτουργία της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Κλειστό το «Καπνάκι», όπου στεγάζονται τα γραφεία - Από το σπίτι τους διοικητικοί υπάλληλοι καλύπτουν μόνο επείγουσες ανάγκες

 

Κλειστά από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας παραμένουν τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά την εμφάνιση και νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο διοικητικό προσωπικό.

Το «Καπνάκι», όπου στεγάζονται τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας, είχε κλείσει για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου μετά από θετικό κρούσμα κορονοϊού σε διοικητική υπάλληλο. Το κρούσμα είχε εντοπιστεί μετά από μαζικά τεστ, στα οποία είχαν υποβληθεί προληπτικά οι υπάλληλοι της διεύθυνσης και στη συνέχεια εντοπίστηκε ένα ακόμη. Τα γραφεία είχαν κλείσει για απολύμανση και οι υπάλληλοι βρέθηκαν στα σπίτια τους να επιχειρούν μέσω κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών να διεκπεραιώσουν ζητήματα, που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων.

Με την επαναλειτουργία των γραφείων εφαρμόστηκε το σύστημα της τηλεργασίας για το 50% του προσωπικού, ωστόσο καταγράφηκε και νέο κρούσμα και αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της διεύθυνσης για μία εβδομάδα, έως και σήμερα δηλαδή.

Την αναστολή λειτουργίας των γραφείων, η Δ.Π.Ε. Μαγνησίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, μαζί με τους αριθμούς τεσσάρων σταθερών τηλεφώνων, στα οποία μπορούν να απευθύνονται εκπαιδευτικοί και γονείς για «περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και για θέματα εξαιρετικά επείγοντα».

Γονείς και εμπλεκόμενοι με την εκπαίδευση, που δεν είχαν λάβει γνώση της απόφασης, μάταια καλούσαν στα τηλέφωνα της διεύθυνσης τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ