Αθώος για τον βιασμό ο 23χρονος Λαρισαίος

Αθώος για τον βιασμό ο 23χρονος Λαρισαίος

Το Κακουργιοδικείο Βόλου αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν σημειώθηκαν σωματική βία και κακοποίηση σε βάρος 19χρονου

 

Ανατροπή στη δίκη του 23χρονου Λαρισαίου, που, σύμφωνα με καταγγελία, φερόταν να έχει διαπράξει βιασμό σε βάρος 19χρονου και ληστεία.

Η καταγγελλόμενη υπόθεση, που συγκλόνισε τη Λάρισα τον Απρίλιο του 2018, εκδικάστηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου και το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 23χρονο για το σύνολο των κατηγοριών.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας επισήμανε ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι δεν υπήρξαν απειλές σε βάρος του 19χρονου για τη ζωή του, ούτε του ασκήθηκε σωματική βία, καθώς δεν έφερε κακώσεις.

«Δεν υπήρξε βιασμός. Δεν υπήρξε ληστεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε μόνο η απώλεια της αστυνομικής ταυτότητας του θύματος, του κινητού του τηλεφώνου και του ποσού των 5 ευρώ και γι’ αυτό ζήτησε να μετατραπεί το αδίκημα της ληστείας σε κλοπή.

Για τις άλλες δύο κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης αθώωση, καθώς δεν τεκμηριώθηκε η κατοχή τους.

Με την πρόταση του εισαγγελέα ευθυγραμμίστηκε και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν προέκυψε από κανένα εύρημα βιασμός, ούτε από ιατρικό πιστοποιητικό, ούτε και από την ιατροδικαστική έκθεση. Ο συνήγορος ζήτησε αθώωση του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ ψυχολογικά.

Το δικαστήριο έκρινε αργά χθες το μεσημέρι αθώο τον κατηγορούμενο ομόφωνα για το σύνολο των κατηγοριών.

Ο 23χρονος αρνούταν από την πρώτη στιγμή τις αποδιδόμενες πράξεις και την ίδια στάση κράτησε και χθες στη δίκη. Απέδωσε τη σε βάρος του καταγγελία σε οικονομική διαφορά που είχε με τον 19χρονο για ένα ποδήλατο. Δεν συνέβη τίποτα, ανέφερε χαρακτηριστικά απολογούμενος στο δικαστήριο.

Είχε προηγηθεί η εξέταση συνολικά έξι μαρτύρων, της αδερφής, της φίλης και της μητέρας του κατηγορούμενου, της θείας και της μητέρας του θύματος και ενός αστυνομικού. Παρών στο δικαστήριο ήταν και το θύμα, ο οποίος επανέλαβε στο Κακουργιοδικείο Βόλου την καταγγελία που είχε κάνει στην Αστυνομία.

Ο 19χρονος είχε κατηγορήσει τον 23χρονο ότι του άρπαξε με τη βία το πορτοφόλι του που είχε μέσα την ταυτότητά του και ότι με την πρόφαση να του το επιστρέψει τον έπεισε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του. Ακόμη, είχε καταγγείλει ότι στο σπίτι ο 23χρονος του πήρε με τη βία το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια ότι σε δωμάτιο του σπιτιού τον βίασε.

Ωστόσο, η καταγγελία του δεν έπεισε το δικαστήριο. Αν και ο 19χρονος επαναλάμβανε ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού φοβόταν για τη ζωή του, ωστόσο καμία από τις αντιδράσεις που έλεγε ότι είχε δεν έδειχνε πραγματικό φόβο για τη ζωή του και τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ φέρεται να έπεσε και σε αντιφάσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ