Πρότυπο επιμορφωτικό επαγγελματικό σεμινάριο στην Πορταριά από τις 30 Μαΐου

Πρότυπο επιμορφωτικό επαγγελματικό σεμινάριο στην Πορταριά από τις 30 Μαΐου

Ενα πρότυπο επιμορφωτικό επαγγελματικό σεμινάριο «Management & Logistics - Finance & Energy Fundamentals» για την κατάρτιση και επιμόρφωση στελεχών, δημιουργώντας ένα «Management and Logistics Reference Point» τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, πραγματοποιείται από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στην Πορταριά.

Το σεμινάριο διάρκειας 37 ωρών συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος των Αποφοίτων της Σχολής Ικάρων (Σ.Α.Σ.Ι.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) αξιοποιώντας τη σωρευμένη γνώση, τις δεξιότητες, καθώς και την πολυετή διεθνή και εσωτερική εμπειρία τους, και ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία του αντίστοιχου σεμιναρίου στην Αθήνα τον χειμώνα του 2017. Συνδιοργανώνεται δε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου στη 1μ.μ., με τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Πετράκου, εκπροσώπου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, εκπροσώπου του Δήμου Βόλου και εκπροσώπων Τοπικών Μονάδων Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. Αναστάσιο Μπασαρά, με το επιμορφωτικό επαγγελματικό σεμινάριο «στοχεύουμε στην πλατιά και βαθιά κατανόηση των βασικών αρχών, εργαλείων και μεθόδων της Διοικητικής, των Οικονομικών, της Διοικητικής Μηχανικής – Υποστηρικτικής Επιμελητείας, των Προμηθειών και Συμβάσεων και της Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Εστιάζουμε στην ολοκληρωμένη επιχειρησιακή και υποστηρικτική λειτουργία σε όλο τον κύκλο ζωής των συστημάτων και διεργασιών».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των Ε.Δ. και Σ.Α., πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς σπουδαστές, καθώς και σε κάθε ενεργό πολίτη.

«Σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, η ροή και η διαχείριση πληροφοριών, η εξειδικευμένη γνώση και η εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών είναι sine qua non και έχουν ιδιαίτερη αξία, σπουδαιότητα και σημασία. Η μεταβατική περίοδος που διανύουμε και η αλλαγή ισορροπιών στη διεθνή οικονομία συμπαρασύρουν τις πολιτικές και στρατηγικές μεγάλων και μικρών κρατών», περιέγραψε ο κ. Μπασαράς, προσθέτοντας:

«Η διαχείριση των έργων και των προγραμμάτων, η γνώση βασικών αρχών Οικονομικών από όλα τα στελέχη, η τεχνολογία και τα logistics, καθώς και η διαχείριση της ενέργειας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες Ανάπτυξης. Σε παγκόσμια κλίμακα η πίτα των Logistics είναι έως 14% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στην Ελλάδα η ίδια πίτα είναι έως 10% και υπάρχουν περιθώρια, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να ξεπεράσει το 15%».

Στη διάρκεια του σεμιναρίου μια πλειάδα έγκριτων καθηγητών, διακεκριμένων και εξειδικευμένων διδακτόρων, αναλυτών και έμπειρων στελεχών, θα παρουσιάσουν, θα απαντήσουν και θα συζητήσουν γύρω από τους θεματικούς άξονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ