Πέθανε ο πρ. βουλευτής Μαγνησίας Ιω. Αντωνόπουλος

Πέθανε ο πρ. βουλευτής Μαγνησίας Ιω. Αντωνόπουλος

Πέθανε σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Αντωνόπουλος σε ηλικία  87 χρόνων. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Βόλου, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ο εκλιπών διατέλεσε βουλευτής Μαγνησίας την περίοδο 1974-1981, ήταν πατέρας της πρώην Νομαρχιακής Συμβούλου και πολιτευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ελενας Αντωνοπούλου.

Επίσης για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος της κοινότητας Κισσού και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς- Μουρεσίου.  

Ο ευπατρίδης πολιτικός, υπηρέτησε ως κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» με το βαθμό του έφεδρου ανθυποπλοίαρχου στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965 και έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Θήτευσε εξάλλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού.

Ο πρώην βουλευτής έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό. Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα σε αθλητικούς συλλόγους ενώ για αρκετά χρόνια ήταν πρόεδρος του ΟΥΚ.

Κατέλειπε τη σύζυγό του Μάγδα Κουρετζή – Αντωνοπούλου, την κόρη του Ελενα Αντωνοπούλου- Μπουρούνη, τον γαμπρό του Γιάννη Μπουρούνη και την μονάκριβη εγγονή του.

Η κηδεία του Γιάννη Αντωνόπουλου θα γίνει αύριο Σάββατο στις 13.00 από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Η σορός θα βρίσκεται στο Ναό από τις 12.30 μ.μ.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της «Φλόγας» ή της ΕΠΕΠΑΠ Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το taxydromos.gr εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Αντωνόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του ευπατρίδη, πρώην βουλευτή και ιδρυτικού στελέχους της Παράταξής μας, Γιάννη Αντωνόπουλου.

Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο – την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση – και πρόσφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία.

Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια δήλωση Χρήστου Μπουκώρου

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο Βουλευτής Μαγνησίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, αναφέρει:

«Το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του Γιάννη Αντωνόπουλου μας λυπεί βαθύτατα.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος έδωσε με πάθος, δύναμη και αξιοπρέπεια και την τελευταία δύσκολη μάχη της ζωής του. Υπήρξε πολεμιστής υπέρ της πατρίδας και της παράταξης, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε. Ηταν σταθερά υπέρμαχος του κοινού συμφέροντος, πολλές φορές και εις βάρος των πολιτικών και προσωπικών του συμφερόντων.

Ο πολιτικός βίος του Γιάννη Αντωνόπουλου είναι παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους και κυρίως η συνεπής και μαχητική προσήλωσή του υπέρ της προκοπής και της ανάπτυξης της Μαγνησίας.

Δυστυχώς, κομματική αποστολή μακριά από τον Βόλο μου στερεί τη δυνατότητα να αποχαιρετίσω προσωπικά τον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Θα ήθελα, όμως, να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του Μαγδαληνή, στην κόρη του Έλενα, στον γαμπρό του Γιάννη και στην εγγονή του Ιουλία.

Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζαγοράς - Μουρεσίου

Για το θάνατο του πρώην βουλευτή και Αυτοδιοικητικού Γιάννη Αντωνόπουλου, ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης δήλωσε:

 «Χάσαμε, σήμερα, ένα εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας, έναν πατριώτη που πίστευε στις δυνάμεις αυτού του τόπου και αγωνίστηκε για την πρόοδό του.

Χάσαμε σήμερα έναν ευγενή, έντιμο και αξιαγάπητο άνθρωπο γιατί ο Γιάννης Αντωνόπουλος, απ’ όπου πέρασε, υπήρξε πρότυπο συμπεριφοράς, ήθους και αφοσίωσης με απαράβατες αρχές.

Υπηρέτησε υποδειγματικά την πολιτική, τα κοινά, τον συνάνθρωπο και η προσφορά του στη χώρα, τον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου και την ιδιαίτερη πατρίδα του τον Κισσό, θα μείνει ζωντανή.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου.

Συλλυπητήρια της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας της ΝΔ αναφέρει:

«Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησία ο Πρόεδρος και όλα τα Μέλη της,  αποχαιρετά σήμερα τον Γιάννη Αντωνόπουλο, έναν άξιο πολιτικό, που υπηρέτησε τον τόπο μας, με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.

Η οικογένειά του αποχαιρετά ένα πιστό σύντροφο και έναν στοργικό πατέρα.

Εμείς αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν πολιτικό και αυτοδιοικητικό παράγοντα, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή του τόπου μας.

Όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.

Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Την περίοδο της δικτατορίας, αντιστάθηκε.  Υπηρέτησε ως κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποπλοίαρχου στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965 και έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Θήτευσε εξάλλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού.

Στη μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της Ν.Δ. το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.

Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν’ αγωνίζεται για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με όλες αυτές τις σκέψεις, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Γιάννη, που με το έργο του κατέδειξε τη σημασία της εμπέδωσης της δημοκρατίας.

Καλό ταξίδι!»

Το Δ.Σ. του Ομίλου Υδατοσφαίρισης Βόλου

Το Δ.Σ. του Ομίλου Υδατοσφαίρισης Βόλου εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Υδατοσφαίρισης Βόλου (ΟΥΚ), μετά την αναγγελία του θανάτου του επι σειρά ετών Προέδρου του Ομίλου μας και τέως Βουλευτή Ιωάννη Αντωνόπουλου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια,
  2. Να παραστεί σύσσωμο το ΔΣ στην τελετή της κηδείας του,
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του ΔΣ και όλης της οικογένειας του Ομίλου μας,
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης του Βόλου».

 

Το  Δ.Σ. του  Ν.Ο.Β-Α

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του  Ν.Ο.Β-Α  σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του  Ν.Ο.Β-Α  όταν  πληροφορήθηκε  τον  απροσδόκητο  θάνατο  του μέλους του, ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ πρώην Αντιπροέδρου του, Πρωταθλητή Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, τέως Βουλευτή Μαγνησίας με μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό συνήλθε  έκτακτα  και  αποφάσισε  να  παραστεί  σύσσωμο  στην  νεκρώσιμη  ακολουθία  και  αντί  στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
Ο  Πρόεδρος  κ.  Χρήστος  Γεροβασίλης και  τα  μέλη  του  Δ.Σ. συμπάσχοντες  στον  πόνο  και  την οδύνη  των οικείων  του,  απευθύνει  τα  θερμά τους  συλλυπητήρια  και  τους  εύχονται  ο  Θεός να  τους  δίνει  κουράγιο  και  παρηγοριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ