ΤΟΠΙΚΑ

Κουπί 52 ναυτικών μιλίων με μία ανάσα για τον Νίκο Σκιαθίτη

κουπί-52-ναυτικών-μιλίων-με-μία-ανάσα-γι-877008

Απόσταση 52 ναυτικών μιλίων ή 95 χιλιομέτρων από την ακτή ΝΟΒ στον Βόλο μέχρι το λιμάνι της Σκοπέλου, στο ύψος του Δημαρχείου του νησιού, θα επιχειρήσει να διασχίσει κωπηλατώντας ο ολυμπιονίκης κωπηλασίας, Νίκος Σκιαθίτης. Η διαδρομή θα γίνει χωρίς στάση με τον γνωστό ολυμπιονίκη να θέτει διττό στόχο: Αφενός να προτρέψει τη μαθητιώσα νεολαία να ασχοληθεί με την κωπηλασία και γενικότερα με τον αθλητισμό, αφετέρου να ανοίξει τον δρόμο για τη θεσμοθέτηση κωπηλατικών αγώνων μεγάλων αποστάσεων και στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Νίκο Σκιαθίτη και αναλαμβάνεται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που τιμάται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Οπως περιγράφει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα κωπηλατήσει την απόσταση των 52 ναυτικών μιλίων με μία ανάσα, χωρίς στάσεις, παρά μόνο εν πλω για να αναπληρώνει υγρά στον οργανισμό του. «Πιστεύω ότι αν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, θα καταφέρω να ολοκληρώσω τη διαδρομή σε 16 ώρες. Αλλιώς, αν ο καιρός είναι άσχημος, έχω βάλει dead line τις 24 ώρες», σημειώνει ο κ. Σκιαθίτης. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα επιχειρήσει να διανύσει κωπηλατώντας τη διαδρομή αν στη θάλασσα πνέουν άνεμοι εντάσεως άνω των επτά Μποφόρ. «Δεν θέλω να μπει κανείς σε κίνδυνο, ούτε εγώ, ούτε όσοι θα με συνοδεύουν», σημειώνει.

Τον κ. Σκιαθίτη θα ακολουθεί με το σκάφος του ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλης Ηλιόπουλος, ο οποίος μάλιστα θα καταγράφει και όλη την κωπηλατική προσπάθεια του ολυμπιονίκη. Μαζί του θα είναι η Αλίκη Νικοπούλου, η οποία θα φροντίζει για το διατροφικό κομμάτι. Προβλέπεται ότι ανά μισή με μία ώρα διαδρομή θα γίνεται μία σύντομη στάση στη θάλασσα για να πίνει ενεργειακά ποτά και να αναπληρώνει την απαιτούμενη γλυκόζη στον οργανισμό του προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Σκιαθίτης θα επιχειρήσει να διανύσει μία μεγάλη απόσταση κωπηλατώντας. Την πρώτη φορά το είχε κάνει για λογαριασμό της «Φλόγας» καλύπτοντας απόσταση 110 χλμ., κάνοντας τον γύρο του Παγασητικού σε 15 ώρες.

Το 2018 είχε διανύσει απόσταση 325 χλμ. από τον Βόλο μέχρι τον Σχοινιά, σε τρεις ημέρες με διανυκτέρευση μέσα στο σκάφος.

Για το νέο εγχείρημά του έχει τη στήριξη του ΝΟΒ-Αργοναύτες, του Δήμου Σκοπέλου και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και γίνεται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Πριν το μεγάλο challenge ο ίδιος θα βρίσκεται μαζί με άλλους κορυφαίους αθλητές στα σχολεία, από τα οποία έχει προσκληθεί για να μιλήσει για το άθλημά του και να παροτρύνει τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. «Με τη συγκεκριμένη προσπάθεια, όμως, επιδιώκω να ανοίξω έναν νέο δρόμο στην κωπηλασία στην Ελλάδα, με τη θεσμοθέτηση των μεγάλων αποστάσεων, κάτι που είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό. Για παράδειγμα κάθε χρόνο γίνεται ο διάπλους του Ατλαντικού με κωπηλάτες απ’ όλον τον κόσμο να διανύουν απόσταση 3.000 μιλίων», αναφέρει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου