ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας στο Τρίκερι

αρχίζουν-τα-γυρίσματα-της-ταινίας-στο-881678

Σε κινηματογραφικό στούντιο μετατρέπεται το Τρίκερι για τη «Στοιχειωμένη Καρδιά»

Αρχίζουν στις 19 Σεπτεμβρίου από το Τρίκερι τα γυρίσματα της ισπανικής ταινίας «Haunted Heart» («Στοιχειωμένη καρδιά») του βραβευμένου με Οscar σκηνοθέτη Fernando Trueba. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του γραφείου διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών Film Office Thessaly, συνεργάζεται στενά με την εταιρεία παραγωγής Blonde, για την ομαλή και ασφαλή πραγματοποίηση των γυρισμάτων και την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε στο γραφείο του με τον εκπρόσωπο της Blonde Νίκο Κυρίτση και ενημερώθηκε για τις ανάγκες της παραγωγής και το χρονοδιάγραμμα των γυρισμάτων, που θα διαρκούν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου σε Τρίκερι, Αγία Κυριακή και Κόττες.

Η παγκόσμια προβολή της ταινίας αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το τουριστικό ενδιαφέρον συνολικά για την περιοχή του Πηλίου και να ενισχύσει οικονομικά την τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα συνιστά μεγάλη τουριστική προβολή για τη χώρα στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας τη θετική εικόνα της ως προορισμού φιλικού για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Η εταιρεία Blonde έχει διακριθεί για τη δουλειά της σε πολυάριθμες εγχώριες και διεθνείς παραγωγές όπως το «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ» του Σωτήρη Τσαφούλια για την COSMOTE TV, το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη κ.ά.

Η πλοκή της ταινίας

Η κεντρική πλοκή του σεναρίου της ταινίας «Haunted Heart» έχει ως εξής: Ο πρωταγωνιστής, Ματ Ντίλον, ζει μία ήσυχη ζωή σε ένα όμορφο και καταπράσινο απομονωμένο μέρος στην Ελλάδα. Έχει στην κατοχή του ένα οίκημα το οποίο έχει μετατρέψει σε εστιατόριο. Την άνοιξη δουλεύει στον κήπο του και προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους πελάτες του καλοκαιριού που φτάνουν με μικρά βαρκάκια. Είναι ένας χαρακτήρας «κλειστός» που προτιμάει να περνάει το χρόνο του μόνος. Το νησί είναι το ησυχαστήριό του, για αυτό και παραμένει εκεί απομονωμένος όλο τον χειμώνα. Όταν στις αρχές του καλοκαιριού προσλαμβάνει μία νέα υπάλληλο, παρασύρεται σταδιακά από τα συναισθήματά του για εκείνη και ο κύκλος της μοναξιάς του σπάει, αφήνοντας να βγουν στην επιφάνεια αναπάντεχα μυστικά του παρελθόντος του…».

Για τις ανάγκες της ταινίας θα γίνουν εξωτερικά γυρίσματα σε σοκάκια του χωριού Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή, μπροστά από τις ταβέρνες «Τρεχαντήρι» και «Ο Κάβος», όπου με βάση το σενάριο θα δημιουργηθούν σκηνικά που θα παραπέμπουν σε υπαίθρια αγορά.

Επίσης εξωτερικά γυρίσματα θα γίνουν σε δασικές εκτάσεις στη διαδρομή από Τρίκερι προς Αλογόπορο, στην παραλία Αγία Βάσω και στις Κόττες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου