ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ψαροντουφεκάς «νταής» συνελήφθη για πολλοστή φορά

εύβοια-ψαροντουφεκάς-νταής-συνελή-874348

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων

Ψαροντουφεκάς, που έχει χτυπηθεί από τη νόσο του δύτη, αγνοεί για πολλοστή φορά τους κανόνες αλιείας και η περίπτωσή του τείνει να γίνει σίριαλ, καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να του επιβάλλει άλλες κυρώσεις, πέραν του διοικητικού προστίμου.

Ο «νταής» ψαροντουφεκάς έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τους αλιείς για παράνομη αλιεία με ψαροντούφεκο, μπουκάλες και φακούς κυρίως βραδινές ώρες σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, κυρίως στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, το πρωί της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος, εντόπισε ημεδαπό να διενεργεί παράνομη υποβρύχια αλιεία, με χρήση αναπνευστικής καταδυτικής συσκευής, φακό και ψαροντούφεκο.

Συνελήφθη όμως για απείθεια και εξύβριση του Ποινικού Κώδικα.

Ο ψαροντουφεκάς ψαρεύει κυρίως ροφούς και συναγρίδες αλλά και αστακούς και προμηθεύει ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Αθήνας. Είναι γνωστός στους υψηλούς κύκλους της Αθήνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Η περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή τον ψαροντουφεκά εκτυλίχθηκε στις αρχές της εβδομάδας στα Λιχαδονήσια, στην Εύβοια.

Στις μηνύσεις που του κάνουν οι λιμενικοί για απείθεια ή για εξύβριση ή και για τα δύο απαντά με μηνύσεις. Δεν ήταν πρωτόγνωρο το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα με κύκλους του Λιμενικού.

Έχει συλληφθεί και του έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα για το ίδιο θέμα και σε άλλες περιοχές όπως το Αλιβέρι, το Μαντούδι, η Αιδηψός, Κύμη, η Στυλίδα, η Ζάκυνθος και η Μύκονος.

Δείτε το ρεπορτάζ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου