ΤΟΠΙΚΑ

Αμετανόητος ο ψευτογιατρός

αμετανόητος-ο-ψευτογιατρός-876628

«Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και ότι δεν έκανα λάθη, αλλά σίγουρα δεν είμαι δολοφόνος». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο στην Αθήνα την απολογία του ο ψευτογιατρός, ο οποίος εξαπατούσε καρκινοπαθείς και τους παρότρυνε να σταματούν τις θεραπείες τους χορηγώντας τους βότανα από το Πήλιο και αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο ψευτοογκολόγος ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο 12 καρκινοπαθών και κατηγορείται επιπλέον και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, αρνήθηκε τα πάντα στο δικαστήριο, στο οποίο εμφανίστηκε ψυχρός και κυνικός, αρνούμενος πως οι πράξεις τους είχαν ανθρωποκτόνο δόλο.

Απολογούμενος υποστήριξε πως είναι πάντοτε άνθρωπος της προσφοράς και του Θεού, ότι δεν ζήτησε χρήματα ποτέ από κανέναν για θεραπείες ούτε προσέγγιζε ο ίδιος τους καρκινοπαθείς. Ακόμη, ισχυρίστηκε πως έχει χάρισμα με τα βότανα, από την εμπειρία του προπάππου του και μοναχούς του Αγίου Ορους που είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Το μόνο λάθος του, όπως είπε, ήταν πως όταν βγήκε έξω από το Αγιο Ορος η φήμη του δεν διέψευσε πράγματα που διαδίδονταν. Όπως επισήμανε, κάποιος έψαξε για εκείνον βρήκε ένα συνονόματό του γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι είναι εκείνος.

«Μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη, αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε τον ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κυνικοί ισχυρισμοί στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συστηνόταν ως Dr Kontos, ογκολόγος του εξωτερικού στους καρκινοπαθείς, είπε πως στα μοναστήρια άρχισε να μαθαίνει τα βότανα από τον προπάππου του, που είχε σπουδάσει ιατρική στο εξωτερικό. «Θυμάμαι ως παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε θα βότανα. Παράλληλα από δέκα χρόνων άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ λόγω της εμπειρίας του παππούλη, αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Σε ό,τι αφορά στη… φήμη του ως διαπρεπούς ογκολόγου, είπε ότι οφείλεται σε… λάθος και σε μία συνωνυμία και πως ο ίδιος πιστεύει μόνο στη δύναμη του Θεού.

«Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά», επέμεινε χαρακτηριστικά.

«Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας. Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», επισήμανε ακόμη.

Μιλούσε για θαύματα αγίων

Συνέχισε την απολογία του μιλώντας για θαύματα αγίων, ενώ επαναλάμβανε ότι οι πράξεις του δεν είχαν δόλο και πως δεν έπειθε τους καρκινοπαθείς να διακόψουν τις θεραπείες τους και να ακολουθήσουν τις δικές του.

«Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω. Η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένα λίτρο ελιά, φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό, τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα» είπε ο 50χρονος κατηγορούμενος, προσθέτοντας «δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι».

Αισθάνεται τύψεις μόνο για τους συγκατηγορούμενούς του

Ο ίδιος είπε πως για το μόνο που έχει στενοχωρηθεί είναι ότι κάποιοι πίστεψαν σε εκείνον και χωρίς να πρέπει βρέθηκαν κατηγορούμενοι, αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε μοναχή από το Πήλιο και σε έμπορο από τη Μακρινίτσα. «Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δεν έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα», πρόσθεσε.

Στις ερωτήσεις της έδρας ποια ήταν η συμφωνία του με τους ασθενείς ο κατηγορούμενος είπε: «Όσοι έρχονταν σε μένα είχαν κάνει με συμβατική ιατρική ό,τι μπορούσαν και δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει πλέον. Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνεται καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανένα ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά».

Για το επάγγελμά του ανέφερε πως αναγκαστικά έλεγε ότι είναι ιατρός, αλλά ποτέ δεν έδωσε ιατρική συμβατική θεραπεία. «Έλεγα ότι το μόνο που μπορώ να σας δώσω είναι βοτανοθεραπεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση γιατί προσέγγιζε ασθενές βαρέως πάσχοντες, ο κατηγορούμενος επέμεινε να λέει πως εκείνος δεν προσέγγιζε ποτέ κανένα.

Επέμεινε στις γνώσεις του για βότανα

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την αεροπορία στον αμυντικό χώρο, συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλους διαγωνισμούς όπως για το c4i για ολυμπιακούς αγώνες. «Στην πορεία μου αυτή και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας μπορούσα και ταξίδευα και έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για βότανα. Η βοτανοθεραπεια ανήκει στις παραϊατρικές πρακτικές. Εχοντας αποκτήσει μία μεγάλη οικονομική ευμάρεια, βοηθούσα τον κόσμο, όποτε μπορούσα να δώσω κάτι δωρεάν το έκανα. Ποτέ η βοτανοθεραπεία δεν ήταν για μένα επάγγελμα. Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στο Θεό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανένα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ότι τα βότανα θα τον θεραπεύσουν. Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει 50-60 χρόνια αλλά υπάρχει κόσμος που έχει απογοητευτεί από τη σύγχρονη ιατρική και δε θέλει να την ακολουθήσει. Όταν είχαν απογοητευτεί από συμβατική ιατρική, ερχόντουσαν σε εμένα και ζητάγανε εάν υπάρχει κάτι να τους βοηθήσει. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια. Δεν το έχω κάνει ποτέ να πω ότι μπορούν να θεραπεύσουν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου