ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου στην Αργαλαστή

με-λαμπρότητα-τα-εγκαίνια-του-νέου-δημ-893626

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα και με πληθώρα επίτιμων προσώπων τα εγκαίνια του Νέου Δημαρχείου του Νοτίου Πηλίου που στεγάζεται στην Αργαλαστή. Το νέο υπερσύγχρονο κτίριο θα στεγάζει στο εξής όλες τις διοικητικές υπηρεσίες που μέχρι τώρα ήταν διάσπαρτες σε ξεχωριστά κτίρια.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Νοτίου Πηλίου ο φιλέλληνας κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον, πατέρας του εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον. Ο κ. Τζόνσον εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλέξει το Χόρτο του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως τον τόπο διαμονής του για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε έτους και έχει ενεργό δράση στην κοινωνική ζωή του Δήμου.

Λαμπερά εγκαίνια

Κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο, την κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο Γ.Γ. Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο πρώην Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ύψους 2,6 εκ. ευρώ, ποσό που ελπίζεται να διευρυνθεί.

Καταλήγοντας ο Υπουργός ζήτησε οι χρηματοδοτήσεις που δίνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πιάνουν τόπο και οι Δημοτικές αρχές να ασκούν χρηστή διοίκηση, ενώ εξήρε τη στάση της δημοτικής αρχής τονίζοντας πως στον Δήμο Νοτίου Πηλίου οι χρηματοδοτήσεις πιάνουν τόπο.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της εκδήλωσης, για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών ο Υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε πως το Υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο για την διεξαγωγή τους όταν αυτές προκηρυχθούν.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Ο κ. Μιτζικός εξήγησε πως το έργο που ολοκληρώθηκε επί ημερών του ξεκίνησε από τον πρώην Δήμαρχο Αργαλαστής Μιλτιάδη Γαϊτανά, συνεχίστηκε από τον πρώην Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νικ. Φορτούνα που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για να ολοκληρωθεί σήμερα από την παρούσα Δημοτική Αρχή (τέλος του 2019 δημοπρατήθηκε).

Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου χαρακτήρισε κόσμημα το νέο Δημαρχείο και ορόσημο για την Αργαλαστή και όλο τον Δήμο , τονίζοντας το κτήριο πως δεν έγινε για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους αλλά για να παρέχει υπηρεσίες στους δημότες.

Χαιρετισμοί φορέων

Ο πρώην Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτάνας εμφανώς συγκινημένος με την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε επί ημερών του είπε πως πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουν να γίνει ένα νέο κτήριο για την Πυροσβεστική.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή , ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, που αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται στον Δήμο, οι τρεις βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Αθ. Λιούπης, Χρ. Μποιυκώρος και Κ. Μαραβέγιας. οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλ. Μεϊκόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γ. Σούρλας και ο πρώην βουλευτής Π. Μαρκάκης.

Ανακήρυξη Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον ως Επίτιμου Δημότη

Για την ανακήρυξη του κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον ως Επίτιμου Δημότη ο κ. Μιτζικός επισήμανε: «Θεωρήσαμε ευκαιρία σήμερα να ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη τον κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον, με τον οποίο τα τελευταία χρόνια μας συνδέει προσωπική φιλία. Είναι ένας Φιλέλληνας, ένας αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας , αλλά και ως πολιτικός ήταν από τους πρωτεργάτες όλης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και όλες τις οικολογικές ρήτρες που έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Τζόνσον ήταν από τους πρώτους Βρετανούς συντηρητικούς βουλευτές που εκπροσωπούσε τη χώρα του, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλα τα φόρα και ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για το δίκαιο της προστασίας του περιβάλλοντος. Ήταν υποχρέωσή μας να τον ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη».

Επίσης ο κ. Μιτζικός στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακήρυξης του κ. Τζόνσον ως επίτιμου δημότη Ν. Πηλίου, ζήτησε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον την επιθυμία και ισχυρό αίτημα των Ελλήνων, να επιστρέψουν να γλυπτά του Παρθενώνα απ΄ την Αγγλία στην Ελλάδα, που είναι το «σπίτι» τους που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Ο κ. Τζόνσον μιλώντας με σπαστά άλλα ευκρινή Ελληνικά χαρακτήρισε τον κ. Μιτζικό εξαίρετο Δήμαρχο και άνθρωπο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρσκομαι σήμερα εδω και να συγχαρώ το πολυ καλο μου φιλο Μιχάλη Μιτζικό που με προσκάλεσε τόσο ευγενικά σε αυτη την υπέροχη περίσταση. Έρχομαι εδω πάνω απο 20 χρόνια. Είναι το αγαπημένο μου μέρος. Ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η άγρια ζωή και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι. Σήμερα το Νότιο Πήλιο έχει νέο δημοτικό κτίριο αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε τον ίδιο Δήμαρχο. Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από είκοσι χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω απ΄όλα, φυσικά οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά, μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την Αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως μέρος όπου δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο, σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι στο Χόρτο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου