ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αυλαία στο κολυμβητικό καμπ που διοργάνωσε η Νίκη

αυλαία-στο-κολυμβητικό-καμπ-που-διοργ-905279

Μεγάλο κολυμβητικό καμπ, που ξεκίνησε στις 18 Απριλίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα Τετάρτη 27/4, γίνεται στον Βόλο με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάποια στιγμή και τους 100 αθλητές.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Στο καμπ συμμετέχουν έξι σύλλογοι, η Νίκη Βόλου και ο ΝΟΒΑ από τον Βόλο, καθώς και οι Ολυμπιακός Πειραιώς, Ιωνικός, Ιάσων και Αρτεμις (τα τρία τελευταία είναι σωματεία της Νίκαιας).

Οι προπονήσεις, που είναι αρκετά απαιτητικές, γίνονται εναλλάξ στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας και στο ΕΑΚ (ανοιχτό και κλειστό) και τη γενική εποπτεία έχει ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Γέμελος, ο οποίος συνεργάζεται τόσο με τη Νίκη Βόλου όσο και με τον ΝΟΒΑ, ενώ συνολικά στις προπονήσεις συμβάλλον δέκα προπονητές.

Ο 54χρονος προπονητής, που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους στην Ελλάδα και το 2014 αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη χώρα μας, μέσα από την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το καμπ, τονίζοντας τα εξής: «Το πιο ξεχωριστό απ’ όλα είναι ότι μαζευτήκαμε εδώ έξι σωματεία και έφτασαν να συμμετέχουν γύρω στα 100 παιδιά. Με τη Νίκη Βόλου έχω πολύ καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ενώ και με τον ΝΟΒΑ είχα και πιο πριν συνεργασία.

Το στήσιμο όλου αυτού του καμπ ανέλαβε η Νίκη Βόλου με τον Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη, γιατί ήθελε πάρα πολλή οργάνωση, καθώς μετακινήθηκαν πολλά παιδιά.

Γίνονται προπονήσεις σε τρία κολυμβητήρια, το ανοικτό και το κλειστό του ΕΑΚ και στη Νέα Ιωνία. Αυτές οι εναλλαγές μας βοηθούν πάρα πολύ, ενώ έχουμε και τη συνδρομή του Δήμου Βόλου.

Το κυριότερο στοιχείο αυτών των καμπ είναι ο συναγωνισμός, να βρεθούν αθλητές επιπέδου μεταξύ τους και αθλητές που έχουν χαμηλότερες επιδόσεις να συναγωνιστούν και να μπορέσουν να τους φτάσουν.

Οι κολυμβητές βλέπουν άλλους αθλητές δίπλα τους πώς κολυμπούν, οπότε το feedback (σ.σ. ανατροφοδότηση) είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το κολύμπι μπορεί να είναι ένα ατομικό άθλημα, αλλά η προπόνηση είναι κάτι ομαδικό.

Είναι δεύτερος χρόνος συνεργασίας με τη Νίκη, η οποία φέτος έδειξε έναν άλλον χαρακτήρα και ότι αρχίζει να ανεβαίνει ως ομάδα. Υπάρχει ένα αξιόλογο κολυμβητήριο. Το κολύμπι έχει κόσμο, είναι ένα δυναμικό άθλημα, οπότε όσο περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται μαζί, αυτός ο συναγωνισμός λειτουργεί πολύ θετικά για όλους και δημιουργείται η ανατροφοδότηση που χρειάζεται, για να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους».

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έκανε δήλωση και ο έφορος κολύμβησης της Νίκης Βόλου, Χριστόφορος Θεοδοσόπουλος: «Ασφαλώς και αυτά τα καμπ τα προτιμούν οι αθλητές, γιατί κάνουν πολύ σκληρές διπλές προπονήσεις ανά ομάδες με γυμναστήριο ανάμεσα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και θα κάνουν το φορμάρισμά τους, όποτε το κρίνει ο Νίκος Γέμελος».

Σ’ ό,τι αφορά στη Νίκη τόνισε: «Γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά στη Νίκη και σε όλα τα επίπεδα ενισχύεται ο σύλλογος. Φέτος για πρώτη φορά έχουμε και την τεχνική κολύμβηση και αμέσως αναδείξαμε αθλητές που πρωταγωνιστούν».

Πλήθος συμμετοχών στο καμπ κολύμβησης που διοργάνωσε η Νίκη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου