ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε η πίεση στις κλινικές Covid στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

επέστρεψε-η-πίεση-στις-κλινικές-covid-στο-α-184298

Με μεγάλη ορμή… επέστρεψε η πίεση στις κλινικές κορονοϊού και τη ΜΕΘ covid, στο Νοσοκομείο Βόλου. Διοίκηση και γιατροί βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Εάν τις επόμενες μέρες συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εισαγωγές νέων ασθενών, η πίεση θα γίνει αφόρητη.

Προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα η διοίκηση ζήτησε από την 5η ΥΠΕ να παραταθούν οι συμβάσεις των 10 ιδιωτών γιατρών που κάνουν εφημερίες στις κλινικές κορονοϊού.

Ετσι, για τον μήνα Φεβρουάριο οι συγκεκριμένοι γιατροί θα συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους νοσοκομειακών γιατρών.

Η διασπορά σε ιδιωτικές δομές του Βόλου, σε τροφίμους με σοβαρές συννοσηρότητες, εκτίναξε τον δείκτη των νοσηλειών. Από τους 60 συνολικά ασθενείς που νοσηλευόταν στις κλινικές και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αρχές της εβδομάδας, χθες οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 90, εκ των οποίων οι πέντε διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Οι ασθενείς από τις ιδιωτικές δομές είναι συνολικά 21, εκ των οποίων μία 83χρονη γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη εξαιτίας σοβαρής συμπτωματολογίας.

Το τελευταίο 24ωρο δυστυχώς κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού μία 42χρονη γυναίκα, η οποία ήταν καρκινοπαθής. Επίσης στη μακάβρια λίστα θανάτων από covid προστέθηκαν δύο ηλικιωμένες, αμφότερες 85 χρόνων.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 331 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μαγνησία, 43 εκ των οποίων εντοπίζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Το ποσοστό θετικότητας για τη Μαγνησία ανέρχεται σε 2,15% ενώ στις Σποράδες στο 2,94%.

Επιμένουν ψηλά και τα rapid tests

Συνολικά 56 νέες μολύνσεις προέκυψαν από τα χθεσινά rapid tests που έγιναν στον Βόλο και τη Σκιάθο.

Συγκεκριμένα, στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 333 δειγμάτων καταγράφηκαν 33 θετικά κρούσματα, σε 15 άντρες και 18 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη.

Στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό 157 δειγμάτων καταγράφηκαν 22 θετικά, σε 15 άντρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, ενώ στο λιμάνι της Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 22 rapid tests και καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε άντρα 55 ετών.

Το σημερινό πρόγραμμα των δωρεάν test

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Μαγνησίας. Σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα παρακάτω σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου

*08:30-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο, στη Νέα Ιωνία

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου