ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει όψη η πλατεία Γερμανικών στη Ν. Ιωνία

αλλάζει-όψη-η-πλατεία-γερμανικών-στη-270220

Θα δημιουργηθούν κοινόχρηστος χώρος και παιδική χαρά, εγκαταστάσεις που θα είναι προσβάσιμες σε όλους

Αλλάζει όψη η πλατεία Γερμανικών στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, με στόχο τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και παιδικής χαράς, υποδομές που θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, στόχος είναι να αναπτυχθούν εγκαταστάσεις παιχνιδιού, αναψυχής και αθλητισμού, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι ισότιμα.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί νέα παιδική χαρά, θα αποκατασταθεί το γήπεδο μπάσκετ και ταυτόχρονα θα διαμορφωθεί χώρος αναψυχής με καθιστικά και αστικό εξοπλισμό πάρκου. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις και στα πεζοδρόμια, με διαπλάτυνσή τους όπου απαιτείται προκειμένου να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών.

Μαζί με την πλατεία Γερμανικών, αλλάζουν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που την περικλείουν. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψηφίστηκε νέα κανονιστική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης της πλατείας.

Σύμφωνα με την κανονιστική, και στις τέσσερις οδούς που περικλείουν την πλατεία, Δορυλαίου, Καισαρείας, Εφραιμίδου και Εγγλεζονησίου, θα υπάρχει μονόδρομη κίνηση.

Επιπλέον στην οδό Δορυλαίου θα οριοθετηθούν δέκα θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και στην οδό Καισαρείας θα οριοθετηθούν δύο θέσεις στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων. Πρόκειται για χώρους στάθμευσης ΑμεΑ αυτοκινήτων ΙΧ ή λεωφορείων μικρών διαστάσεων, για τις ανάγκες της δημοτικής εγκατάστασης ΚΔΑΠ η οποία έχει είσοδο επί της οδού Καισαρείας. Αντίστοιχα, στην οδό Εφραιμίδου θα οριοθετηθούν οκτώ θέσεις στάσης και στάθμευσης. Πρόκειται για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ΙΧ και ΑμεΑ για τις ανάγκες του ΚΑΠΗ, η οποία έχει είσοδο επί της οδού Ευφραιμίδου.

Τέλος, στην οδό Εγγλεζονησίου θα οριοθετηθεί μία θέση στάσης και στάθμευσης ΙΧ ΑμεΑ για την άμεση πρόσβαση στην παιδική χαρά του πάρκου. Επίσης οριοθετούνται και επτά θέσεις στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Για τις νέες ρυθμίσεις θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου