ΤΟΠΙΚΑ

Νέος κυκλικός κόμβος, στη Νέα Ιωνία

νέος-κυκλικός-κόμβος-στη-νέα-ιωνία-276911

Επί των οδών Αναπαύσεως, Μαιάνδρου, Μερκούρη, Καζανάκι -Σε τροχιά υλοποίησης το έργο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης σύγχρονου δίδυμου κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία. Η παρέμβαση έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Εχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Ο κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως, Μαιάνδρου, Μερκούρη, Καζανάκη.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τεχνικής ασφάλειας σε αστικές διασταυρώσεις του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας στις οποίες παρατηρήθηκαν στοιχεία επικινδυνότητας και σημαντικών καθυστερήσεων στις διελεύσεις των οχημάτων συντάχθηκε από το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιώνη πρόταση διαμόρφωσης του σύγχρονου δίδυμου κυκλικού προς αντικατάσταση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής λειτουργίας που διενεργείται με την υποβοήθηση φωτεινών σηματοδοτών.

Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας που εισηγείται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνει ότι με την προτεινόμενη διαμόρφωση και με βάση την αντίστοιχη εμπειρία από τους κυκλικούς κόμβους που έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν με επιτυχία σε άλλα σημεία της πόλης του Βόλου αναμένεται ότι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα οι κυκλοφοριακές ροές και θα ενισχυθεί σημαντική η οδική ασφάλεια.

Βεβαιώνειότι η προτεινόμενη ρύθμιση δεν διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών και δεν επηρεάζει τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία.

Επίσης, σημειώνει ότι δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, αντιθέτως τις διευκολύνει, ενώ το οδικό τμήμα στο οποίο προτείνεται να υλοποιηθεί η ρύθμιση ανήκει στο δημοτικό δίκτυο ή τις παρακαμπτήριους οδούς.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα συνεδριάσει με συνολικά 30 θέματα προς συζήτηση. Στην ατζέντα του περιλαμβάνεται η λήψη απόφασης για τις εκθέσεις εκτέλεσης του προϋπολογισμού τα α’ και β’ τρίμηνα του τρέχοντος έτους, ο ορισμός ορκωτού ελεγκτή – λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2021 και ο καθορισμός υπαλλήλων που θα εκπροσωπούν τον Δήμο Βόλου.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Προγραμματισμού εισηγείται την έγκριση Γενικής Πολιτικής Ασφάλειας Δεδομένων του Δήμου Βόλου και τη διατύπωση γνώμης για τη λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Μικροθήβες.

Η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού αντίστοιχα φέρνει προς συζήτηση στο Σώμα την κατανομή και απόδοση επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών των σχολείων δ’ δόσης του 2021 και την αποζημίωση εθελοντών σχολικών τροχονόμων, την έγκριση παραχωρήσεων σχολικών χώρων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταβολές στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει ακόμη την έγκριση του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου για το 2022, τηΝ κανονιστική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την «Ανάπλαση πλατείας Γερμανικών», την κοπή δύο δέντρων επί της οδού Πορταριάς 29, τριών δέντρων στην οδό Αγίου Αθανασίου 8 και ενός δέντρου στην οδό Κωνσταντά με Ρήγα Φεραίου.

Τέλος, προς συζήτηση θα τεθεί η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ και η δημιουργία νέων τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου