ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό βραβείο και εισιτήριο για τελικό για τη βολιώτικη μαθητική ομάδα Argon

διπλό-βραβείο-και-εισιτήριο-για-τελικ-342617

Διπλό βραβείο και εισιτήριο για τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 in Schools έλαβε η βολιώτικη μαθητική ομάδα Argon.

Η Argon δημιουργήθηκε από μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου και συμμετέχει στο F1 in Schools, ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών (STE(A)M). Υποστηρίζεται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Τα συγκεκριμένα σχολεία συμμετέχουν για πρώτη φορά ενώ πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την ομάδα ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το υπεύθυνο Γιώργο Πρώια.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2020-2021, συγκεκριμένα τον Ιούνιο 2021, έκλεισε η χρονιά με μία πολύ μεγάλη διάκριση στη δράση F1 in Schools. Η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση πανελληνίως.

Η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 ξεκίνησε με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Η ομάδα συμμετείχε στους τελικούς για τον παγκόσμιο διαγωνισμό. Το project της φόρμουλα μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα, έγιναν κάποιες διορθώσεις στο μονοθέσιο στις ρόδες, την αεροτομή και στην βελτίωση της αεροδυναμικής και η ομάδα προκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ομάδα Argon απέσπασε διπλό βραβείο, ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα και ως καλύτερη ομάδα Γυμνασίου.

«Ολα τα παιδιά της ομάδας βοήθησαν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, και εμείς οι καθηγητές τους ήμασταν εκεί να τους βοηθούμε, να τους στηρίζουμε και να τους ενισχύουμε στα δύσκολα», αναφέρει η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Χατζηκυριάκου.

Η Argon θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό που θα διοργανωθεί το πιθανότερο στην Αγγλία, τον Μάιο ή τον Ιούνιο 2022.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο 2021. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτό είναι το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε και φυσικά ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, αν και κατά βάθος όλοι όσοι συμμετείχαμε γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό project. Βέβαια ακόμη τα παιδιά δεν μπορούν να το πιστέψουν αλλά τώρα καταλαβαίνουν ότι η προσπάθειά τους δεν πήγε χαμένη και η επιτυχία θέλει πολύ κόπο για να επιτευχθεί. Έτσι οι μαθητές μας μαθαίνουν να κατακτούν την γνώση με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, δεν πλήττουν, συνεργάζονται, ασχολούνται με κατασκευές, σχεδιάζουν με την βοήθεια των καθηγητών τους και γιατί όχι τους μυούμε στην έννοια του επιχειρείν», σημειώνει η κ. Χατζηκυριάκου και προσθέτει: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας η συμμετοχή και η διάκριση σε αυτό το project. Μεγάλη μου τιμή και πολύ υπερήφανη ως διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου για τους μαθητές μου και για την συμμετοχή μου σε αυτό το project. Πολύτιμη η συνεργασία και βοήθεια σε κάθε πρόβλημα των καθηγητών του σχολείου μας, του φυσικού Γιάννη Τσαρτσάλη, του υποδιευθυντή-μαθηματικού Κώστα Καλατζή και του υπεύθυνου της ομάδας ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πρώια. Πραγματικά τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας με εβδομαδιαίες συναντήσεις που διαρκούσαν πολλές φορές και τρεις ώρες. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο project βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία αυτή. Πάνω από όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι οι μεγάλοι ήρωες, που έφτασαν τόσο ψηλά, να εκπροσωπήσουν την πόλη τους, τα σχολεία τους, την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου