ΤΟΠΙΚΑ

«Παρέλαση» κρουσμάτων στη Μαγνησία  

παρέλαση-κρουσμάτων-στη-μαγνησία-364110

Θέμα χρόνου θεωρείται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου η επαναλειτουργία δεύτερης κλινικής κορονοϊού, με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την αύξηση της θετικότητας ειδικά σε νεαρές ηλικίες.

Η πανδημία ξαναδείχνει τα «δόντια» της στον νομό και όσο η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δεν ξεκολλάει από το 52%, τα πράγματα θα χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα.

Με δεδομένη την επιδημιολογική επιβάρυνση οι γιατροί προειδοποιούν για εκτεταμένη διασπορά, ειδικά σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός, ενώ φοβούνται ότι χάνεται και το στοίχημα στα σχολεία, καθώς από μέρα σε μέρα τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για δεύτερη συνεχή μέρα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν 101, ενώ υψηλός ήταν ο αριθμός και των θετικών rapid test που έγιναν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων αφορούν σε νεαρές ηλικίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις νέες εισαγωγές ανθρώπων που νοσούν από κορονοϊό και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην κλινική covid του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 27 ασθενείς από 37 έως 65 χρόνων, ενώ κατειλημμένες είναι και οι τέσσερις κλίνες covid στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην πλειοψηφία τους οι νοσηλευόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα μακραίνει η λίστα των θυμάτων της πανδημίας στη Μαγνησία. Από τις 19 Οκτωβρίου του 2020 οι θάνατοι στη Μαγνησία, είναι 321 στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ11 άνθρωποι έχουν καταλήξει σπίτι τους ή σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπου μεταφέρθηκαν για νοσηλεία.

Πού θα γίνουν σήμερα έλεγχοι

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου:

Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων rapid test θα γίνουν στα εξής σημεία:
*08:00-16:00 Μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην ΠΕ Μαγνησίας

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

*09:00-13:00 Μαζική δειγματοληψία στην Τσαγκαράδα

*08:00-14:30 Μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου