ΤΟΠΙΚΟ

Γκολ και θέαμα στην πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ

γκολ-και-θέαμα-στην-πρώτη-φάση-του-κυπέ-369331

Το πιο εντυπωσιακό και αμφίρροπο παιχνίδι στην α’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ ήταν αυτό στο βοηθητικό του ΕΑΚ, με τους Νέους Αθλητές Νίκης να επικρατούν στα πέναλτι με 1-3 του Ιάσονα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Στα υπόλοιπα ματς οι νίκες των ομάδων που προκρίθηκαν ήταν ευρείες σε έκταση, με τους Κένταυρο Αργαλαστής και ΑΠΟΒ να σταματούν στα έξι γκολ απέναντι σε Πηλέα και Χλόη, ενώ Μικροθήβες, Ενωση Λεχωνίων Νηλέας και Ανθιμος Γαζής έβαλαν όλες από πέντε γκολ κόντρα σε Πανιώνιο, ΑΟ Ανω Λεχωνίων και Ελευθεριακό αντίστοιχα. Συνολικά σε έξι ματς, αφού ο Αχιλλέας Αχιλλείου προκρίθηκε άνευ αγώνος, σημειώθηκαν 36 γκολ, αριθμός ενδεικτικός του υψηλού θεάματος.

Αναλυτικά οι αγώνες:

Στα πέναλτι οι ΝΑ Νίκης,

άφησαν εκτός τον Ιάσονα

Σκόρερ: (23’ Τσιόρτος, 88’ Χρηστάκης-51’ Κόπανος-52’ Γκινίδης)

Πέρσι ο Ιάσων Αλλης Μεριάς είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο με 3-4 από την Κ19 της Νίκης Βόλου στο βοηθητικό του ΕΑΚ και φέτος στο ίδιο γήπεδο οι Νέοι Αθλητές Νίκης ήταν αυτοί που τον άφησαν εκτός συνέχεια θεσμού στα πέναλτι μετά το 2-2 του κανονικού αγώνα, που δεν άλλαξε στην παράταση.

Ο Τσιόρτος έδωσε το προβάδισμα στον Ιάσονα με 1-0 στο 23’ με πλασέ από πλάγια θέση, αλλά ο Κόπανος στο 51’ ισοφάρισε μετά την ασίστ του Γκινίδη, ο οποίος ένα λεπτό μετά από δημιουργός έγινε εκτελεστής, γράφοντας το 1-2, τροφοδοτούμενος από τον Γιοβάνη. Το γκολ του Χρηστάκη στο 88’ έστειλε το ματς στην παράταση, με το σκορ να μην αλλάζει, αλλά αυτό το διάστημα υπήρχε ένταση, καθώς οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι πάνω στον Μπάλλα. Μάλιστα, ο διαιτητής απέβαλε μέσα στον χαμό με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον προπονητή του Ιάσονα, Νίκο Τζιόλα.

Στα πέναλτι από τους γηπεδούχους ευστόχησε ο Τσιόρτος και αστόχησαν οι Παναγιωτίδης, Χρηστάκης και Γούσιας, χωρίς να χρειαστεί να εκτελέσουν το πέμπτο πέναλτι, με τον τερματοφύλακα Δαμασιώτη των ΝΑ Νίκης να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις. Από τους φιλοξενούμενους ευστόχησαν οι Αλεξάνδρου, Αναγνώστου, Αγκόλι και αστόχησε ο Δεμερτζής.

Ιάσων ΑΜ-ΝΑ Νίκης πεν. 3-5

Σκόρερ: (23’ Τσιόρτος, 88’ Χρηστάκης-51’ Κόπανος-52’ Γκινίδης)

ΙΑΣΩΝ ΑΜ: Αναστασίου, Λαλόπουλος (75’ Χατζηκώστας), Χριστοδούλου, Λάσκος, Κοτσαλής, Τσίγκας (65’ Τόρο), Καραναστάσης (55’ Μπάλλας), Παναγιωτίδης Ν., Χρηστάκης, Τσιόρτος, Αρμάγος (65’ Γούσιας)

ΝΑ ΝΙΚΗΣ: Δαμασιώτης, Αγκόλι, Αλεξάνδρου, Σπυριδάκης (25’ Συρταριώτης), Δεμερτζής, Κουκουβίνος (65’ Στ. Μπούργος) , Αναγνώστου, Πέτρου (96’ Νίκου), Κόπανος (89’ Μιχάλης), Χ. Μπούργος (46’ Γιοβάνης), Γκινίδης (87’ λ. τρ. Ζάχος)

Ανετα η Ενωση Λεχωνίων,

1-5 τον ΑΟΑΛ

Εύκολη πρόκριση για την Ενωση Λεχωνίων Νηλέας, που επιβλήθηκε στη Γατζέα με 1-5 του ΑΟ Ανω Λεχωνίων. Στο 5’ και το 12’ ο Γκογκινούδης με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι, που δόθηκαν για χέρι και ανατροπή του Χατζηκώστα αντίστοιχα, έκανε νωρίς το 0-2. Ο Χατζηκώστας στο 30’ με κεφαλιά σημείωσε το 0-3, για να έρθει ο Γκογκινούδης με πλασέ να πετύχει το τρίτο προσωπικό του τέρμα και το τέταρτο της ομάδας του (0-4). Στο 55’ ο Παπαδημητρόπουλος κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο πρώην παίκτης της ΕΛ Νηλέας, Καραγιάννης, μειώνοντας σε 1-4. Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε στο 61’ Λάιος που σκόραρε σε τετ-α-τετ.

ΑΟΑΛ-ΕΛ Νηλέας 1-5

Σκόρερ: (55’ πεν. Καραγιάννης5’ πεν., 12’ πεν. Γκογκινούδης, 30’ Χατζηκώστας, 41’ Γκογκινούδης, 61’ Λάιος)

ΑΟ ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ: Κόλα (75’ Πλαφαδέλλης), Αναστασίου (80’ Φλώρος Ηλ.), Χατζής, Ραφτόπουλος (75’ Φλώρος Σωτ.), Τουφεξής, Τσιακτίρης (80’ Γκατζούρας), Μορφωνιός, Ξενάκης (70’ Παχιός), Παπαδημητρόπουλος, Καραγιάννης

ΕΛ ΝΗΛΕΑΣ: Στεργιάδης, Σταμπούλογλου (46’ Κώστογλου), Πάγια, Τσουμάνης, Ιντζόγλου, Σκαντζούρης (46’ Λάιος), Γκογκινούδης, Αράπογλου, Χατζηκώστας (65’ Λιάκος), Κουβαράς (46’ Μαλούσι), Μακρής (70’ Μπικοράρος)

Καταιγιστικές οι Μικροθήβες,

5-1 τον Πανιώνιο

Μπορεί ο φιλοξενούμενος Πανιώνιος να έχασε τις δύο πρώτες σημαντικές ευκαιρίες του αγώνα, αλλά οι Μικροθήβες άνοιξαν πρώτες το σκορ. Στο 13’ με δυνατό σουτ ο Ν. Βέτσικας έβαλε το πρώτο από τα τρία προσωπικά του γκολ με δυνατό σουτ, γράφοντας το 1-0, για να έρθει αμέσως, στο 14’, το 1-1 με γκολ του Παπαστεργίου μετά την πάσα του Λυρίτση.

Στο δεύτερο μέρος οι Μικροθήβες ήταν καταιγιστικές και έφτασαν στο ευρύ 5-1. Στο 51’ ο Νίκος Βέτσικας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τάρε και ο Κώστας Νιφόρος το μετέτρεψε σε γκολ, το οποίο αφιέρωσε στην οικογένειά του, που παρακολουθούσε το παιχνίδι. Στο 62’ ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό ο τελικός νικητής με το εύστοχο πλασέ του Ν. Βέτσικα (3-1), ενώ ο ίδιος στο 80’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο νεαρός Βασίλης Τοκαλής στο 89’ για το τελικό 5-1.

Μικροθήβες-Πανιώνιος 5-1

Σκόρερ: (13’, 62’, 80’ Ν. Βέτσικας, 51’ πεν. Κ. Νιφόρος, 89’ Τοκαλής – 14’ Παπαστεργίου)

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: Καραγιώργος, Κουφαλιδάκης (75’ Γκόλιας), Ρομάριο Καλέμι, Παπανίκος, Βρέτο, Παπαγεωργίου (68’ Κουτσοκέρας), Νιφόρος (75’ Μπασδάνης), Νίκος Καλέμι, Γιάννης Βέτσικας, Νίκος Βέτσικας (80’ Τοκαλής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Χατζηαντωνίου, Τάρε (63’ Γιαλίδης), Μάρκος, Λ. Στεργίου (46’ Χρήστος Στεργίου), Γ. Φώτου, Δ. Φώτου, Λυρίτσης, Βαρβέκης (63’ Πέτσης), Καπάκης, Παπαστεργίου, Κριτσίνης

Με «πεντάρα» στην επόμενη

φάση ο Ανθιμος Γαζής

Πήρε το εισιτήριο με «πεντάρα» ο Ανθιμος Γαζής, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-5 του Ελευθεριακού στο Βασδέκειο. Το 0-1 έκανε ο Κίτσας με σουτ στο 16’ και το 0-2 ο ίδιος στο 34’. Ακολούθησε η μείωση του σκορ στο 38’ από τον Κατσούρα, αλλά στο 47’ ο Κίτσας έφτασε στο χατ-τρικ με κλέψιμο και πλασέ (1-3). Ο Αγγελος Χασιώτης στο 64’, μετά το σουτ στο δοκάρι από τον Κίτσα, πήρε το ριμπάουντ και σημείωσε το 1-4, για να έρθει το 1-5 στο 67’ με τον Κουλάκογλου, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σκόραρε σε κενή εστία. Ο Ελευθεριακός απλώς μείωσε σε 2-5 στο 70’ με πέναλτι του Πριτσίνη.

Ελευθεριακός-Ανθ. Γαζής 2-5

Σκόρερ: (38’ Κατσούρας, 70’ πεν. Πριτσίνης – 16’, 34, 47’ Κίτσας, 64’ Αγγ. Χασιώτης, 67’ Κουλάκογλου)

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ: Γκούρης (75’ Μπουτσόλης), Χασιώτης Αγγ. (66’ Μπελιτσάκης), Κουλάκογλου, Νικολός, Κωστάκης (75’ Ντάκης), Βούλγαρης, Δημόπουλος (60’ Μαρούγκας), Καλογιάννης, Κίτσας, Κατσαρός (66’ Χασιώτης Λευτ.), Πασχαλόπουλος

Πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του Ανθίμου Γαζή για το 2-5 επί του Ελευθεριακού

Εύκολο έργο η ΑΠΟΒ,

1-6 τη Χλόη

Εύκολο ήταν το έργο της ΑΠΟΒ, που συνέτριψε εκτός έδρας με 6-1 τη Χλόη, η οποία είχε απουσίες λόγω μη έκδοσης κάποιων δελτίων. Το 0-1 έγινε με πλασέ του Χούμπλη στο 23’,

για να έρθουν στο 41’ ο Κεραμίδας και πάλι ο Χούμπλης στο 45’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος να γράψουν το 0-3 του πρώτου μέρους.

Ο Αλεξίου με νέο πέναλτι στο 65’ μείωσε σε 1-3, αλλά ακολούθησαν άλλα τρία τέρματα από την ομάδα του Βασίλη Σιγάλα. Συγκεκριμένα βρήκε δίχτυα δύο φορές ο Εντι Νταϊλάνι με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ιλιεβ στο 70’ και με πλασέ στο 80’, για να κλείσει το σκορ στο 85’ ο Τσόχας.

Χλόη-ΑΠΟΒ 1-6

(65’ πεν. Αλεξίου – 23’, 45’ Χούμπλης, 41’ Κεραμίδας, 65’, 75’ Εντι Νταϊλάνι, 85’ Τσόχας)

ΧΛΟΗ: Ανδριώτης, Μπέλλος, Αλεξίου, Αραμπατζής, Σταύρου, Γεροβασίλης, Μποταΐτης, Τριχόπουλος, Βαϊόπουλος (80’ Κορλέτης), Ντόας (46’ Ντόντος), Σούρλας

ΑΠΟΒ.: Μπουρλώτος, Γεωργούσης (85’ Πανταζής), Σταυρής (62’ Λεφούσης), Σιαφαρίκας, Αλιώρης, Τσιουκαντάνας, Κεραμίδας (46’ Εντι Νταϊλάνι), Μάριος Νταϊλάνι(62’ Ιλιεβ), Παρθένης (80’ Σουφλής), Χούμπλης, Τσόχας

Η ενδεκάδα της ΑΠΟΒ στο ματς με τη Χλόη

Μισή ντουζίνα γκολ

για τον Κένταυρο

Με έξι γκολ φιλοδώρησε τον Πηλέα ο Κένταυρος Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή. Ο Πότσκα σημείωσε δύο γκολ στο 30’ και το 43’, όπως και ο Βαγγέλης Γώγος στο 65’ και το 75’, και από ένα ο Μπογδανίδης στο 38’ με πέναλτι και ο Νιτσάι στο 85’. Ο Πηλέας είχε στο ξεκίνημα της επανάληψης δύο δοκάρια.

Κένταυρος-Πηλέας 6-0

Σκόρερ: (30’, 43’ Πότσκα, 38’ Μπογδανίδης, 65’, 75’ Β. Γώγος, 85’ Νιτσάι)

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Ν.Π.: Λιάτζουρας, Γ. Ζούζουλας, Λαμπαδάρης, Σέτι (70’ Φ. Γώγος), Τσιργής, Τζίκας (55’ λ. τρ. Κλιάρης), Πότσκα, Σεφέρι, Νιτσάι, Β. Γώγος, Ν. Ζούζουλας, Μπογδανίδης

ΠΗΛΕΑΣ: Κωτούλας, Αλβανόπουλος, Δεδούσης, Τζιάμος (5 λ. τρ. Μπάτης), Κόπανος (46’ Ζούκας), Χατζηβασιλείου, Γούσιας, Τσακμακάς, Σαραφίδης, Μπαρμπαγεωργόπουλος, Ζαχείλας

Στα χαρτιά ο Αχιλλέας

Η ΑΕ Διμηνίου δεν κατέβηκε να αγωνιστεί κόντρα στον Αχιλλέα Αχιλλείου, ο οποίος πήρε την πρόκριση στα χαρτιά με 0-3 α.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου