ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιξε αυλαία το 11ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

ανοιξε-αυλαία-το-11ο-φεστιβάλ-αφήγησης-π-493633

Αρχισαν χθες Κυριακή, οι οκταήμερες εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» που διοργανώνεται από την ομώνυμη ΑΜΚΕ, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την Πήλιον Ορος και διαρκούν μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τελούν υπό την αιγίδα τη Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της 9ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ερευνητικού Προγράμματος SLIMS και της Μαγνήτων Κιβωτος.

Ολες οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πλην αυτή του κλεισίματος του φεστιβάλ την Κυριακή 8/8 με κοινή ώρα έναρξης τις 8.30 μμ με ελεύθερη είσοδο και παροχή αντισηπτικού αλλά υποχρεωτικά με μάσκα και αποστάσεις ανεξαρτήτου εμβολιασμού ή μη.

Το πρόγραμμα για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου περιλαμβάνει αφηγήσεις για παιδιά (10+) και μικτό κοινό: «Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι: Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης», με αφήγηση Δημήτρη Β. Προύσαλη και μουσική Φίλιππου Πλακιά.

Για αύριο Τρίτη 3 Αυγούστου, αφηγήσεις για παιδιά (10+) και μικτό κοινό: «Στης πεταλούδας τα φτερά: παραμύθια για τις έσω και έξω μεταμορφώσεις». Είδα κάποτε ένα όνειρο. Ημουνα, λέει, πεταλούδα. Και στα φτερά μου πάνω γυάλιζαν ιστορίες από τον κόσμο ολάκερο. Και ύστερα έγινα φίδι, έγινα πουλί, έγινα αστέρι, έγινα ποταμός. Οταν ξύπνησα, δεν ήξερα αν εγώ τα ονειρεύτηκα όλα τούτα ή αν εκείνα με ονειρεύτηκαν… Αφήγηση: Στέλλα Τσίγγου – Ούτι: Παύλος Ασσιόγλου.

Για μεθαύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου, αφηγήσεις για παιδιά (10+) και μικτό κοινό: «Οταν το 21 αφηγείται: Μύθοι, λαϊκές παραδόσεις και άγνωστες ιστορίες του Θόδωρου Κολοκοτρώνη στο δρόμο της λευτεριάς» Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης – Στίχοι: Δημήτρης Φιλελές – Πρωτότυπη Σύνθεση-μουσική ερμηνεία: Φίλιππος Πλακιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου