ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναστάτωση από πυρκαγιά στο 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο

αναστάτωση-από-πυρκαγιά-στο-304-πεβ-στο-β-497442

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα- Ερευνες για τα αίτια εκδήλωσης

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο 304 ΠΕΒ από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστο προς στιγμή λόγο, η οποία απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 16:30, από εξωτερικό χώρο και πέρασε στο στρατόπεδο γρήγορα, καίγοντας ξηρά χόρτα και δέντρα. Αν δεν κινητοποιούταν άμεσα η ομάδα πυρασφάλειας του εργοστασίου και πυροσβέστες με 5 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Β’ ΒΙ.ΠΕ, του Βόλου και της Λάρισας θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις.

Την ώρα της εκδήλωσης επικρατούσαν άνεμοι, οι οποίοι κατεύθυναν τις φλόγες προς τον λόφο.

Χάριν της έγκαιρης κινητοποίησης, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:00. Ωστόσο, μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμεναν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης εστιών.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον 18 πυροσβέστες με συνολικά 9 οχήματα. Σύννεφα καπνού τύλιγαν την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο. Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα και κυπαρίσσια σε έκταση 500 μέτρων.

Ευτυχώς, δεν απείλησε τα κτίρια της Μονάδας. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙ.ΠΕ συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς και στο πλαίσιό της συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου