ΤΟΠΙΚΑ

Υψωσε σημαία στο Καστελόριζο ~ Μήνυμα εμψύχωσης στους Έλληνες Ακρίτες

υψωσε-σημαία-στο-καστελόριζο-μήνυμα-ε-508195

Ο Βολιώτης Αγγελος Κριτσιώτης πέτυχε έναν ακόμη μεγάλο στόχο, προετοιμάζοντας το επόμενο συγκινητικό εγχείρημα

Εθεσε έναν ακόμη δύσκολο στόχο και τον πέτυχε, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο ακριτικό Καστελόριζο, με δυνατά μηνύματα στήριξης στους κατοίκους του νησιού και τον απανταχού Ελληνισμό. Εναν ακόμη σπουδαίο άθλο πέτυχε ο Βολιώτης ποδηλάτης Αγγελος Κριτσιώτης, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο, ενώ προετοιμάζει, παράλληλα, την επόμενη διαδρομή, με στόχο τη στήριξη του Συλλόγου «Φλόγα».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τεράστιο ψυχικό απόθεμα και στόχο, πάντα, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ο 29χρονος αθλητής της προσφοράς και της αλληλεγγύης πραγματοποίησε πρόσφατα τον ποδηλατικό γύρο της Ρόδου, για τη στήριξη του αγώνα ζωής της «Φλόγας», στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στους ακρίτες.

Μετά την ολοκλήρωση του ποδηλατικού γύρου της Ρόδου, ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο, το νησί που φυλά Θερμοπύλες Ελληνισμού, κερδίζοντας προσωπικό, μεγάλο στοίχημα.

Ανέβηκε στο κάστρο του Καστελόριζου ύψωσε την ελληνική σημαία, σε κίνηση έντονου συμβολισμού, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ραδιοτηλεοπτικών μέσων, πανελλαδικά.

Παρά το γεγονός ότι επισκέφτηκε τον προηγούμενο μήνα το ακριτικό νησί, η πρωτοβουλία του είναι εξαιρετικά επίκαιρη και ιδιαίτερα σημαντική.

«Ενιωσα έντονη συγκίνηση. Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια το συναίσθημα, τις εικόνες που αντίκρισα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο Αγγελος Κριτσιώτης συνομίλησε με ντόπιους, άκουσε τα προβλήματα και το παράπονό τους, την ευγνωμοσύνη τους για την επίσκεψή του και την προσμονή τους για μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία. «Είναι δύσκολη η ζωή στο νησί. Δεν υπάρχει παιδίατρος στο νησί και οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στη Ρόδο, όταν υπάρχει ανάγκη. Παρά τις δυσκολίες, είναι περήφανοι που είναι Ελληνες και ευγνώμονες, διότι υπάρχουν Ελληνες που τους θυμούνται, που δεν τους ξεχνούν», υπογράμμισε ο Βολιώτης φιλάνθρωπος.

Νέο εγχείρημα ενόψει

Σύμφυτη με τη ζωή του η προσφορά στον συνάνθρωπο και κάθε φιλανθρωπική πρωτοβουλία με κοινωνικά μηνύματα στήριξης κι ελπίδας. Εχοντας ήδη ολοκληρώσει τους στόχους που έθεσε μέχρι στιγμής, προετοιμάζεται για την επόμενη διαδρομή προσφοράς και αγάπης.

Στόχος του η στήριξη της «Φλόγας» κι ένα χαμόγελο σε κάθε παιδί που αποτελεί παράδειγμα θάρρους, δίνοντας τον δικό του αγώνα στον στίβο της ζωής. Συνοδοιπόρος στη νέα διαδρομή, που θα διανύσει ο Αγγελος Κριτσιώτης, παιδί της «Φλόγας», ο 11χρονος Γιωργάκης, στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα ελπίδας για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το νέο εγχείρημα προγραμματίζεται τον Αύγουστο, έχει ως αφετηρία τα Τρίκαλα και σημείο τερματισμού την παραλία του Βόλου, ενώ θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

«Στόχος είναι και πάλι η οικονομική στήριξη της «Φλόγας» και να περάσουμε ένα μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια», υπογραμμίζει ο ευαισθητοποιημένος Βολιώτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου