ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν μεγάλο ευεργέτη

τιμούν-μεγάλο-ευεργέτη-523875

Ο Ευάγγελος Καραβαγγέλης προσέφερε πολλά στη γενέτειρά του

Μνημόσυνο για τον μεγάλο ευεργέτη του Τρικερίου, Ευάγγελο Καραβαγγέλη, τελείται σήμερα, μετά τη θεία λειτουργία, με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας.

Ο Ευάγγελος Καραβαγγέλης (Angelo Caravageli), τοπικός ευεργέτης του Τρικερίου, γεννήθηκε 19 Οκτωβρίου 1883 και παντρεύτηκε τη Μαρίκα Σκούρα (Mary Scouras Caravageli) με την οποία απέκτησε 6 παιδιά.

Μετανάστευσε στο Galveston – Texas της Αμερικής, δραστηριοποιήθηκε στο ψάρεμα της γαρίδας, δημιούργησε έναν ολόκληρο στόλο από γαριδάδικα, και ίδρυσε την εταιρία Liberty Fish and Oyster Co. στο Galveston. Δεν ξέχασε όμως ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου χρηματοδότησε μεγάλα έργα στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Στις δωρεές του μεγάλου ευεργέτη οφείλει μέχρι σήμερα το Τρίκερι το υδραγωγείο, το σχολείο, την πλατεία, ενώ οι κάτοικοι δεν λησμονούν ότι προίκισε κορίτσια του χωριού. Μέσα από τα έργα που χρηματοδότησε, έδωσε εργασία σε ντόπιους που συμμετείχαν στην κατασκευή τους, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο, την τοπική οικονομία.

Ο Ευάγγελος Καραβαγγέλης απεβίωσε στις 14 Ιανουαρίου 1959 σε ηλικία 76 ετών. Η προτομή του κοσμεί, εις ένδειξη τιμής, την πλατεία του Αγίου Νικολάου, στο Τρίκερι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου