ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Απόβαση» της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο

απόβαση-της-μπάντας-του-πολεμικού-ν-530680

«Απόβαση» στην Θεσσαλία κάνει και φέτος η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο μεγάλες συναυλίες στην Καρδίτσα στις 24 Ιουλίου και στον Βόλο στις 25 Αυγούστου, με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του Δικτύου «Περραιβία», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, για καλό σκοπό.

Προσκεκλημένη του Δικτύου «Περραιβία», του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού, η περίφημη μπάντα θα εμφανιστεί στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, στο πλαίσιο των εορτασμών της πόλης για τα 200 χρόνια ελευθερίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και στο Θερινό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Οι συναυλίες έχουν τίτλο «Το πάρτι των …αναμνήσεων!», και περιλαμβάνουν τα καλύτερα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties και θα ταξιδέψουν το κοινό στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική, τραγούδι, εικόνες, χορογραφίες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης αυτής Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στη Θεσσαλία με τους καλύτερους σολίστες της, έχει ο ακούραστος και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος Γεώργιος Τσιλιμπάρης, Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και κατατάσσεται, πλέον, στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο.

Σολίστ στη συναυλία είναι οι: Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο), Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος), Ανδρέας Καραούλης (τενόρος) και Μ. Κοκκώνης (τενόρος).

Σημειώνεται ότι οι πολύ υψηλού επιπέδου αυτές συναυλίες, έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία από το Δίκτυο «Περραιβία» και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα, όπου πραγματοποιούνται.

Επίσης, όπως συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, κατά τα οποία το Δίκτυο «Περραιβία» συνεργάζεται με τη Μπάντα του ΓΕΝ, υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό και καλλιτεχνικό έργο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δικτύου «Περραιβία»: «Το μεγάλο μήνυμα των μοναδικών και σπάνιων αυτών συναυλιών, είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας, που σε μια εποχή πολύ δύσκολη, έχουν την ανάγκη υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τους επίσημους φορείς και το μήνυμα αυτό θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα».

Η στενή συνεργασία της Μπάντας ΓΕΝ με το Δίκτυο «Περραιβία» έχει γίνει, πλέον, θεσμός και ευχή και των δύο πλευρών είναι «να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία, διότι προσφέρει πολιτισμό, θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου