ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Πήλιο

επενδυτικό-ενδιαφέρον-για-το-πήλιο-579599

Κατακλύζεται από κτηματομεσίτες και ενδιαφερόμενους αγοραστές

Εντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Πήλιο, με το άνοιγμα των μετακινήσεων και τη σταδιακή άρση των περιορισμών, να αποτυπώνεται με ζωηρά χρώματα και στον κλάδο του real estate. Οπως αναφέρουν επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων παραμένει ζωηρό στη Μαγνησία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίες του κλάδου, ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει να επισκέπτονται το Πήλιο και νησιωτικές περιοχές, προκειμένου, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, να επιλέξουν το ακίνητο που επιθυμούν να αγοράσουν.

Ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επικοινωνούσαν με e mail με επαγγελματίες του κλάδου, οριστικοποιούν το ραντεβού προκειμένου να δουν από κοντά τα ακίνητα της επιλογής τους, πριν προχωρήσουν στην τελική κίνηση.

Ισραηλινοί σε πρώτη φάση, Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς επιλέγουν τη Μαγνησία ως τόπο διακοπών και ενδεχόμενης μόνιμης εγκατάστασης, εφόσον εξασφαλίσουν το ακίνητο, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που έχουν θέσει.

«Από το εξωτερικό υπήρχε, ούτως ή άλλως, επικοινωνία με e mail και έχουν αρχίσει οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται, με τον μεγαλύτερο αριθμό να αναμένεται τον Ιούνιο» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου.

«Το Πήλιο είναι πολύ όμορφο και ασφαλέστατο και πολλοί θέλουν να τοποθετηθούν επενδυτικά. Αυτή την περίοδο έχουμε Ελληνες, έχουμε και ξένους, Ισραηλινούς, ενώ αναμένουμε και τους Ευρωπαίους. Περιμέναμε να ανοίξουν τα σύνορα και είμαστε ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά. Το Πήλιο είναι πανέμορφο, είναι ασφαλές, ο κόσμος το λατρεύει, πιστεύω ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για το real estate, σε σύγκριση με πέρυσι, παρ’ ότι συνεχίζεται η πανδημία», σημείωσε η κ. Σκούρτη – Σταυροπούλου.

Νότιο και Ανατολικό Πήλιο οι περιοχές που κατά βάση στρέφεται το ενδιαφέρον πολλών, εν δυνάμει επενδυτών, με τα νησιά των Βορείων Σποράδων να αποτελούν, επίσης, σταθερή αξία. Παράλληλα, σταθερό είναι το ενδιαφέρον και για ακίνητα μέσα στην πόλη, ωστόσο, « δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα, όπως τα θέλουν οι πελάτες, σχετικά καινούργια, σε πολύ καλή κατάσταση, με διάφορες παροχές και σχετικά μεγάλα για να χωρούν μια οικογένεια με τρία υπνοδωμάτια. Δεν υπάρχει καθόλου ποικιλία στην αγορά», υπογραμμίζει η κ. Σκούρτη – Σταυροπούλου.

Κλείνοντας, σημειώνει ότι «δεν προχωρούν σε αγορά ακινήτου όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αλλά το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προέρχεται από Ελληνες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου