ΤΟΠΙΚΑ

Νέος θάνατος 60χρονης στον Βόλο

νέος-θάνατος-60χρονης-στον-βόλο-583181

Την απώλεια μίας 60χρονης γυναίκας που νοσούσε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Βόλου -δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον ιό και κατέληξε από επιπλοκές- το αρνητικό ισοζύγιο
εισαγωγών και εξιτηρίων νοσηλευομένων στο Αχιλλοπούλειο και 13 νέα κρούσματα, συνθέτουν
την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο.

Η 60χρονη γυναίκα είναι το 261ο θύμα της πανδημίας στο Αχιλλοπούλειο, ενώ άλλα εννέα άτομα από τη Μαγνησία, τα οποία νοσούσαν από κορονοϊό έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε σε άλλα νοσοκομεία, είτε στα σπίτια τους.

Στην εφημερία του 24ωρου, δηλαδή από το Σάββατο το πρωί μέχρι την Κυριακή το πρωί, καταγράφηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου οκτώ νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ δόθηκαν μόνο τρία εξιτήρια.

Οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης είναι γεμάτοι, με τους ασθενείς να δίνουν μάχη για να μη διασωληνωθούν. Από τα πέντε άτομα που νοσηλεύονται οι τέσσερις είναι γυναίκες, 55, 68, 72 και 73 χρόνων και ένας άνδρας, ηλικίας 73 χρόνων.

Στη ΜΕΘ covid υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι άδειο, τα υπόλοιπα επτά είναι γεμάτα, με ασθενείς, 43, 54, 63, 64, 75, 75 και 76 χρόνων.

Στην Α’ Κλινική νοσηλεύονται συνολικά 25 ασθενείς, από 38 έως 73 χρόνων, στη Β’ Κλινική 21 ασθενείς, από 42 έως 73 χρόνων και στη Γ’ Κλινική εννιά ασθενείς, από 34 έως 87 χρόνων.

Η εβδομάδα από σήμερα ξεκινά με αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών- εξιτηρίων, με τους γιατρούς να παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, προσδοκώντας σταδιακή ύφεση της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στον νομό, ώστε κατ’ επέκταση να σταματήσει η ασφυκτική πίεση στο Αχιλλοπούλειο.

Χθες, Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 13 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο.

877 νέα κρούσματα πανελλαδικά

Μετά από πολύ καιρό τα ημερήσια κρούσματα επέστρεψαν σε τριψήφιο αριθμό, ωστόσο τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν περίπου 20.000. Στο μεταξύ, οι διασωληνωμένοι στη χώρα είναι 569, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 38 άνθρωποι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου