ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκκληση για υιοθεσίες ζώων Από τη Φιλοζωική Ομάδα Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία»

εκκληση-για-υιοθεσίες-ζώων-από-τη-φιλ-583847

Μία οικογένεια αναζητούν τα χαριτωμένα τετράποδα που φιλοξενούνται σε ιδιωτικό κυνοκομείο έξω από τον Πλάτανο Αλμυρού.

Η Φιλοζωική Ομάδα Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» λέει ότι ο εν λόγω χώρος πρέπει να αδειάσει από τα ζώα και τα σκυλιά να βρουν ένα δικό τους σπιτικό, αγάπη και φροντίδα.

«Τα ζώα ήταν όλα άρρωστα και κοκαλιασμένα αλλά μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και την οικονομική βοήθεια πολλών ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδος, έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται καλά και αναζητούν ένα δικό τους σπίτι», ενημερώνει.

Η Φιλοζωική Ομάδα Αλμυρού έχει αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πολλές φωτογραφίες με τα ζώα προκειμένου να γίνουν υιοθεσίες.

«Ολα τα σκυλάκια έχουν πλέον ολοκληρώσει τη θεραπεία για την ερλίχια και συνεχίζουν με άλλες θεραπείες, ανάλογα με το τί χρειάζεται το κάθε ένα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να χαρίσει σπίτι σε κάποιο από τα σκυλάκια μας, ας επικοινωνήσει με τη σελίδα μας για περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι πλέον στειρωμένα και εμβολιασμένα όλα», ενημερώνει.

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση σήμανσης, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο.

Με τη συνδρομή κλιμακίου 25 κτηνιάτρων από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος και τοπικών φορέων του νομού, η 5μελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου Αλμυρού πραγματοποίησε συνολικά 91 στειρώσεις ζώων, ενώ τσιπάρισε και εμβολίασε το σύνολο των ζώων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο, που είναι συνολικά περίπου 190.

Τα ζώα μεταφέρονταν οργανωμένα στα χειρουργεία των κτηνιάτρων όπου γίνονταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τη συμμετοχή και πολλών φιλόζωων.

Από την πλευρά του, ο δήμος Αλμυρού διέθεσε τα φάρμακα για τις στειρώσεις και τον εμβολιασμό, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιήσει τον έλεγχο των ζώων από πλευράς ασθενειών.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, είχε επισημάνει τότε ότι η δράση αυτή δεν θα έχει καμία αξία, αν δεν ευαισθητοποιηθούν οι δημότες και δεν κατανοήσουν τι σημαίνει αδέσποτο ζώο και ποια διαδικασία πρέπει να τηρείται.

Η Φιλοζωική Ομάδα Αλμυρού με συνεχείς αναρτήσεις της ενημερώνει για τα ζώα του κυνομείου, αναφέροντας τα ιδιαίτερά τους χαρακτηριστικά.

Για την Μαυρούλα χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είναι ένα κορίτσι σκέτη γλύκα. Πάντα μας υποδέχεται με χαρά. Είναι λιγάκι χοντρούλα και ζυγίζει γύρω στα 25 κιλά αλλά είναι κοντούλα. Είναι περίπου 5-6 χρόνων και έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία της για την ερλίχια. Συνεχίζει τη θεραπεία της για την διροφιλάρια και περιμένει καρτερικά να την δει κάποιος και να την αγαπήσει. Είναι στειρωμένη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου